AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, 2024 yılı bütçe kanunu teklifinin görüşmelerinde Kapadokya Alan Başkanlığı bütçesi hakkında konuştu.

Sözlerine Kapadokya bölgesinin eşsiz güzelliklerini belirterek başlayan Çalışkan, Nevşehir’in Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 stratejisi kapsamında “Marka Kültür Turizm Kenti” ilan ettiğini belirtti.

Milletvekili Çalışkan konuşmasının son bölümünde DEM Partisi (Eski adıyla HDP) sıralarından sataşmalar gelmesine rağmen Kapadokya’nın muhteşemliğini anlatmaya devam ederek  AK Parti Grubundan büyük alkış aldı.

AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Meclis kürsüsünden Kapadokya'yı anlattı.

Milletvekili Çalışkan konuşmasında şunları ifade etti;

"Kapadokya o kadar güzel ve büyülü bir coğrafyadır ki hangi kelimeleri kullanırsan kullanayım her cümle bu güzelliği tarif etmek için yetersiz kalır. Kapadokya hakkında yüzlerce makale okusanız bölgemizi görmeden o ambiyansı tatmadan bu sihirli şehri anlayamazsınız.

Kapadokya'yı hala görmeyeniniz varsa; "İddia ediyorum, ilk görüşte aşkı ilk kez bir şehre karşı hissedeceksiniz!" 

Benzersiz manzarasıyla peri bacalarının gün doğumu ve gün batımındaki güzelliğini ister yerden ister sıcak hava balonlarımızla havadan izleyebilirsiniz. Yüzyıllar öncesinde inşa edilmiş ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bazıları günümüzde ev ve otel olarak kullanılan mağaralarımızın doğal klimasını,
dışarısı sıcakken içeride serin kalmayı dışarısı soğukken içeride ısınmayı bölgemizde deneyimleyebilirsiniz. Eğer klostrofobiniz yoksa yeraltı şehirlerimizin çağlar ötesinden gelen mistik kokusunu yerin altındaki okul, şapel ve ahırlarımızı gördüğünüzde şaşkınlığınızı gizleyemeyebilirsiniz.

Değerli Milletvekillerimiz sizleri şiir gibi şehir Nevşehir'imize, Güzel atlar diyarı Kapayokyamıza davet ediyorum. tüm bu güzellikleri gelecek nesillere aktarılması için çalışan Kapadokya Alan Başkanlığımızın 2024 Yılı Bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.” dedi.