Milletvekilliği seçimini Kumpasla yoksa İslami değerlerle kazanma?
Milletvekilliği Seçimi yaklaşıyor, her gün yeni aday başvurusu yapılıyor. Bu başvurular yapıldıkça adim adim milletvekili seçimine yaklaşıyoruz. Tabi ki yaklaştıkça olaylar gelmeye ve kazan kaynamaya başlıyor.
Buradan kaç satir olarak hatırlatacak konular olduğunu düşünüyorum. Bu hatırlatmalar özellikle bir ideolojisi, hayat felsefesi,  inançlı insanlaradır. Eğer bir insanın bir değer yargıları, bir inancı varsa onların ışığında yürüyüp ilerlemesi gerekir. Sizin yolunuz, bu yoldaki ışıklar ve levhalar, sizin inancınız, sizin kutsal değerlerinizdir. Sizin bu kutsal değerlerdeki örnek insanların yaptıklarından örnek alarak ilerlemeniz gerekir.
Hakka, hak yolu ile ulaşılmalı, hakka batıl yolu ile ulaşılmaz. Batıl yolu ile hakka ulaşmaya kalkanlar ulaştıkları yol batıldan başka bir yer değildir. 
Allaha inanlar, kuranı Allah in kitabi olarak kabul edenler, Hz. Muhammed’i Hatem-ül Enbiya olarak kabul edenler, bunların ışığı ile bu yolda gitmeliler. Hatem-ül Enbiyanın yaşamından örnek alarak yaşamaları gerekir ki, hak yolunda hakka doğru gidebilsinler. Bunları örnek alıp ve yollarında gitme iddiası olanlar herkesin yaptığını yapamazlar, yaptıkları bunların çevresi içinde olmalıdır. Unutmayalım savaş meydanında Hz Ali savaşırken, savaştığı kişi yüzüne tükürünce onu öldürmedi ki eğer oldurursa nefsinden oldurmuş olur ki buda hak yolunda öldürme değildir.   
Milletvekilliği seçimlerine doğru gidiyoruz, adaylar, bunları destekleyen İslam dinine inanlar, Müslüman olduğumuzu unutmayalım ve o çerçevede hareket edelim, unutmayalım biz her şeyi yapamayız, dinimizin kabul ettiklerinizi yapabiliriz.
Seçimi mertlikle, planlarımızı, projelimizi,………. Halka açıklayarak, anlatarak, insanların sevgisini güvenini kazanarak, kazanalım. Hz Muhammed in örnek alarak yaptıklarını, yaparak kazanalım.
Seçime daha aylar kala, şimdiden şantajlara, kumpaslara, insanların özel hayati, yatak odası kasetleri ile seçimi kazanmaya planlayanlar bilsinler ki bu İslam yolu, bu hak yolu, bu kuran ve Hatem-ül Enbiya yolu değildir. Gittikleri yol başka yoldur. Bilsinler bu yolla gelenler ayni yoldan giderler.
Şimdiden hak yolu ile seçim yarışına girenlere başarılar dileği ile. Her aşamada dinimize ve inancımızın ışığında hareket etmeleri umudu ile. Allah yardımcılar olsun. 
                         
                      Op. Dr. Ahmet Riza CEVATZADE
                             [email protected]