Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Çat kasabası kepez mevkiinde ki üzüm bağına üzüm toplamaya giden vatandaş gördüğü manzara karşısında şok oldu.

Nevşehir'de bağ sahipleri, hayvan sürülerinin bağlara girerek üzümlere zarar verdiğinden yakındı.

Nevşehirli Bağ Sahipleri Hayvan Sürülerinden Şikayetçi...

Merkezden yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta üzüm bağlarıyla bilinen Çat kasabası kepez mevkiine dadanan hayvan sürüleri bağlara girerek üzüm çubuklarına zarar vermesi bağ sahiplerini çileden çıkardı.

Bağ sahipleri, birçok vatandaşın geçim kaynağı olan üzüm ve meyve çeşitlerinin yetiştirildiği kepez mevkiinde, maalesef hayvan sürüleriyle baş edemediklerini söyledi.

Bağ ve bahçelerin göz göre yok edildiğini belirten vatandaşlar, "Yeni ektiğimiz çubuklar, fidanlar koyun süreleri tarafından tahrip edildi. Çobanlar koyunlarını otlatmak için bağlardan geçiriyor. Bu da hem üzüm çubuklarını hemde yeni ekilen tüm meyve fidanlarının yemesine neden oluyor. Koyun sürüleri bağlarımıza zarar vermemesi için bağ evlerinde nöbet tutmaya başladık. Bağımız buradan geçen koyun sürüleri tarafından talan edildi. Bizler ekiyoruz, onlar zarar veriyor. Bunu yapan çobanlarından biraz insaf bekliyoruz. Devletin kolluk kuvvetlerinden destek bekliyoruz" dedi.