AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'den Patates çiftçisine özel müjdeli haber geldi. İşte Açıkgöz'ün o açıklaması: "Sn Bakanım Bekir Pakdemirli, Bugünkü toplantımızda talep ettiğimiz patates ihracatına izin vermeniz çiftçimizin emeğini korumak adına bizleri mutlu etti. 

Çiftçimize destekleriniz için başta Cumhurbaşkanımız Sn RT Erdogan’a ve siz değerli Bakanımıza teşekkür ediyoruz. TC. Tarim Sn Bakanım Bekir Pakdemirli, Bugünkü toplantımızda talep ettiğimiz patates ihracatına izin vermeniz çiftçimizin emeğini korumak adına bizleri mutlu etti. 

Çiftçimize destekleriniz için şahsım ve çiftçilerimiz adına başta Cumhurbaşkanımız Sn RTErdogan’a ve siz değerli Bakanımıza teşekkür ediyoruz. 

“Patates Çiftçimize Müjde”

Sn Bakanım Bekir Pakdemirli, Bugünkü toplantımızda talep ettiğimiz patates ihracatına izin vermeniz çiftçimizin emeğini korumak adına bizleri mutlu etti. 

Çiftçimize destekleriniz için şahsım ve çiftçilerimiz adına başta Cumhurbaşkanımız Sn RTErdogan’a ve siz değerli Bakanımıza teşekkür ediyoruz. 

Tarım ve Orman Bakanımız Sn Bekir Pakdemirli sosyal medya hesaplarından talebimize olumlu cevap verdi ve patates ihracatına izin verileceğini açıkladı.Pakdemirli, “Tarım ve gıda sektöründe, üretim, tüketim ve stok durumu ile piyasadaki fiyat değişimlerini yakından takip ediyoruz.  Adana, Hatay ve İzmir’de turfanda patates hasadının başlamasıyla birlikte, yurtiçi arz güvenliğimiz güçlü bir seviyeye ulaştı. Bugün itibariyle 50.000 ton patatesin ihracatına ön izin vermeye başlıyoruz.  Her zaman olduğu gibi amacımız; “üreticiyi korumak, tüketicimizi kollamak.” dedi.