Avrupa Spor Haftası etkinliklerinin açılış törenine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "modern tesisleri ve altyapılarıyla ilimiz her dalda spor yapmak isteyenler için imkan sağlıyor. Eşsiz doğası, temiz havası ve imkanlarıyla Nevşehir spor turizminde de marka olma yolunda ilerliyor..." dedi.

Nevşehir tarihinin sporda en büyük yatırımlarının AK Parti iktidarı döneminde yapıldığının altını çizen Milletvekili Açıkgöz, “Şehrin altyapısı kadar insan altyapısına da önem veriyoruz” dedi.

Sporu ve sporcuyu destekliyoruz...

Ülkemizin sporda çok daha başarılı olması için amatör sporun daha da fazla desteklenmesi gerektiğini belirten ve Nevşehir’de sporun alt yapısı için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Milletvekili Açıkgöz, “Ülkemizin 80 milyona ulaşmış bir insan kaynağı var. Avrupa’nın açık ara en genç nüfusuna sahip ülkeyiz. Genç nüfusumuz Avrupa’daki 29 ülkeden 24’ünün nüfusuna eşit. Müthiş bir potansiyelimiz var. Ancak buna rağmen uluslararası müsabakalar için yeterince sporcu yetiştiremiyoruz. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de sporun hayatımızın bir parçası haline gelmemiş olmasıdır. Sporcu havuzunda ne kadar çok gencimiz olursa bu havuzdan o kadar çok başarılı sporcular çıkarabiliriz. Bu anlamda tüm AK Parti teşkilatımız, Bizler Nevşehir Milletvekilleri, Belediye Başkanımız Rasim Arı olarak şehrin altyapısına verdiğimiz önem kadar insan alt yapısına da önem veriyoruz. Sporda, kültürde, sanatta, bilimde ve diğer alanlarda da alt yapıların güçlü olmasına özen gösteriyoruz.

Bu doğrultuda Yaz döneminde açılan yaz okulları ve devam eden etkinliklerimizle başta Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Dağcılık, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme olamak üzere toplamda 22 Branşta il merkezi ve ilçerimizde  5 Bine yakın çocuğumuza spor yapma imkanı sağladık. Bu rakam Nevşehir için ulaşılması çok zor bir rekordur. Yaptığımız bu çalışmalarla istikbal vadeden çocuklarımızı tespit ediyor ve bu çocuklarımızın başarılı oldukları branşlarda ilerlemesine imkan tanıyoruz. Nevşehir’deki genç sporcularımızdan son yıllarda dahada artarak Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri dahi çıkardık” dedi.

Amatör sporun yanı sıra profesyonel spora da destek verdiklerini vurgulayan Açıkgöz, “Şehir olarak destek verdiğimiz şehrimizin gururu olan Nevşehir Belediye Spor Futbol Takımımız ve Voleybol Takımımız inşallah bu yıl çok daha başarılı olacaklardır” diye konuştu.

Nevşehir'i her spor dalında bireysel ve takım halinde daha başarılı bir şehir haline getirmek için çalışacaklarını ifade eden Milletvekili Açıkgöz, bu hedefe ulaşmak için sporun ve sporcunun yanında olmaya ve omuz vermeye devam edeceklerini söyledi. 

Avrupa Spor Haftası etkinliklerine dair açıklamada bulunan Milletvekili Açıkgöz; "Herkes İçin Spor Federasyonunun Nevşehir’imizdeki etkinliklerine bizler de #Nevşehir protokolümüzle iştirak ediyoruz, sporcularımızla bir aradayız.

Gençlerin sağlıklı, mutlu, huzurlu yarınları için Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 18 yıldır çalışan AK kadrolarımız; gençlerimizin güvenli ve uygun ortamlarda sosyal yaşamlarını da desteklemeye devam ediyor. Başta Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, AK kadrolarımıza emekleri için teşekkür ediyorum.

Sağlıklı ve zinde yaşam için sporun yaşı yoktur. Herkes temizlik, maske, mesafe ile spor yapmaya davetlidir... Her yaşa ve her branşa uygun imkanlarıyla Sevdamız Nevşehir’imizde hemşerilerimize hizmet veren Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün tüm emektarlarını kutluyorum." dedi.