Dünyanın en güzel 25 yeri arasında Türkiye'den sadece Kapadokya yer aldı.

ABD merkezli CNN kanalı, 22 Nisan Dünya Günü nedeniyle, "Dünyanın en güzel 25 yeri" listesi yayımladı. Listede Türkiye'den Kapadokya da yer aldı. Her kıtadan göz kamaştırıcı mekânların bulunduğu listede Kapadokya için, "Türkiye deyince Akdeniz'e kıyısı olan sahil yerleri akla geliyor ama ülkenin tam merkezinde bulunan Kapadokya için cevher diyebiliriz. Peri Bacaları bölgenin görülmeye en değer yeri olmakla birlikte, ilginç coğrafi yapılardaki eski kiliseleri, manastırları ve yeraltı kentleri mutlaka görülmeli" yorumunu yaptı. Listede, Uganda'daki Bwindi ormanından Fas'taki Toubkal Dağı'na, Çin'deki Zhangjiajie Ulusal Parkı'ndan Norveç'teki Svalbard'a kadar farklı coğrafyalardan mekânlar bulunuyor.

Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin dünyada en güzel bütünleştiği yerdir. Coğrafik olaylar Peribacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da, bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık yaşlı medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır.

Kapadokya Balon turları, ATV turları, Çanak-Çömlek yapımı, Yeraltı Şehirleri keşfi ve Vadi Yürüyüş aktiviteleri yapmadan dönmeyin.

1-Kapadokya’da At Turları
2-Kapadokya Balon Turu
3-Kapadokya’da Atv Turları
4-Kapadokya’da Çanak-Çömlek Yapımı
5-Kapadokya’da Şarap Tadımı Deneyimi
6-Kapadokya’da Vadi Turları
7- Kapadokya Yeraltı Şehirleri ve Bölge Turu
8- Zelve Mapping Show
Kapadokya'da Balonda yada peribacaları arasında masalsı bir ortamda "Evlilik Teklifi" ve "Balayı" ayrıcalığı yaşatıyor.

İşte Kapadokya'nın Başkenti Göreme 'den özel bir kaç resim.... Kapadokya anlatılmaz ancak yaşanır...

Fotoğraf: Hasan Galip Temur

Kaynak: Sabah