Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ayvalı köyündeki bir bağ evinde çıkan yangında bir kişi yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre olay, dün akşam saatlerinde Ürgüp ilçesine bağlı Ayvalı köyünde mevkiindeki bağevinde meydana geldi.  Henüz belirlenemeyen bir sebeple kendisine ait bağ evinde çıkan yangında bir kişi yaşamını yitirdi. Çevre sakinlerinin ihbarı sonrası olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.  Yetkililer olayla ilgili olarak soruşturmanın başlatıldığını bildirdi...

“Başka canlar gitmesin, başka ocaklar sönmesin”

Bağevlerinde yaşanan ölüm olayları Nevşehir'de yeni bir tartışma başlattı.

Nevşehir'de bağevleri ne kadar güvenli?...

Zehirlenme ve yangın gibi sebeplerle yaşanan ölümlü olayların ardından Nevşehir'de bağevleri sorgulanmaya başlandı. 

Öte yandan zehirlenme, yangın gibi doğal sebeplerin dışında amacı dışında kullanılan bağevleri de bugüne kadar bir çok can aldı.

Özellikle amacı dışında kullanılan bağevleri Nevşehirde suç mahalline dönüştü.

Yıllardır aydınlatılamayarak faili meçhul cinayetler arasında yer alan 13 yaşındaki Nezen Germiyen cinayeti ve yine Tunç Boztepe ve Selda Grosle olaylarında hep bağevleri mekan olarak dikkatleri üzerinde toplamıştı. Yine, geçtiğimiz yıl Mustafa Şahin ve Ayfer Akkoç çifti cinayetinin başlangıcıda bağevinde meydana gelmişti.

Nevşehir bölgesinde özellikle bir takım kişilerin mekanı haline gelen ve fuhuş, kumar, madde bağımlılığı gibi gayri meşru amaçlada kullanılan bağ evlerinin güvenlik güçlerince sıkı takibe alınmasını isteyen vatandaşlar, bu durumdan duydukları rahatsızlığı ifade ediyor.