www.fibhaber.com Alo Nevşehir WhatsApp ihbar hattından FİB Haber Merkezine ulaşan bir okurumuz trafikte yaşadığı sorunuyla ilgili şikayetini bakın nasıl aktarmış; "Lütfen Sürücüler daha duyarlı olabilir mi.... Biz, Engelliler için büyük bir sorun olan rampalar hakkında duyarsız sürücülerin gelişi güzel ve dikkatsizce park yaptıkları bu nahoş görüntüyü size gönderiyorum. Toplumca eksik ve duyarsızız bu konuda... Haber yapar mısınız acaba?  Belki bazı kişiler okurda biraz utanırlar ve dikkat ederek bir daha böyle bir şey yapmazlar"

Nevşehir'de araçlar arttıkça sorunları da katlanarak artıyor diyen bir başka okuyucumuzda, bu duruma engel olunamadığını da öne sürmüş. Okurumuzun şikayetini yayınlıyoruz:  “Araçlar arttıkça sorunları da katlanarak artıyor, engel olunamıyor. Bu bir kültür, medeni olmanın ve empati kurarak insan olmanın vasıflarını gerektirir. İster havadan ister karadan denetlensin insanlar yapacağını yapıyor. Kuralları hiçe sayıyor.

Maalesef AVM'lerde olsun, Nevşehir'in caddelerinde olsun Nevşehir'de bir çok yere "Park etmek yasaktır" levhaları asıldı ama bizim sürücüler o kadar bencil, saygısız ve her sözü hak eden insan haline geldi. Neden duraklara park ediyorsunuz neden kuralları ihlal ediyorsunuz kurallara uymak bu kadar mı zor? Neden kanunlar uygulanmıyor. Uyanlar neden uyuyor o zaman duraklara park etmeyecek, kamu düzeni için duraklamanın ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmeyecek, kaldırımlara park etmeyecek, yaya geçitlerinde yayalara yol verecek, döner kavşağa geldiklerinde kime yol verilecek kim geçecek kuralını bilecek! Kendi koydukları kanunlarla kurallarla trafik düzeni sağlanamaz. Herkes kendi kafasına göre kural koyarsa bugün bin tane levha koysanız kar etmez. Nevşehir Ziraat Bankası Milli İrade caddesinde trafik polisleri duruyor ve o cadde de duraklama ve park etmek yasak levhaları dolu. Polis bile artık bunlara müdahale etmiyor. Kanunlar yasaklar çiğnenmek için değil toplumun huzuru için koyulduğu gerçeğini unutmayacağız kanunları uygulayacağız”
Özellikle duraklara park konusunda bazen vatandaşlarımız duyarsız davranabiliyor. Bu tür ihlallerin zamanla aşılacağına inanıyorum. Şehrin trafik sorunu konusunda tüm tarafların oturup etraflıca değerlendirme yapması gerekiyor. Ancak bu noktada sürücülere de büyük görev düşüyor. Sürücüler de trafiği tehlikeye atacak ya da akışı engelleyecek parklarından kaçınmalı. Ancak bu duyarlılık geliştiğinde bir nebze çekilir bir trafik yaşantımız olacak. Sürücüler lütfen bu konuda duyarlı olalım, gereğini yerine getirelim.

Lütfen Dikkat... 

Son olarak; Kazalara sebebiyet vermemek için sürücülerimiz her zamankinden daha dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalılar. Ve yaşanan kazaların en büyük sebebinin aşırı hız ve trafik kurallarını ihlal etmekten kaynaklı olduğunu sakın unutmayalım.

Engelli Rampasına Araç Park Edenlere Karşı FİB Haber www.fibhaber.com WhatsApp İhbar Hattı! 0 532 384 48 50 

Gönderin Yayınlayalım! Haberlerinizi Bekliyoruz...
Nevşehir’e Gündemin Adresi www.fibhaber.com Nevşehir'de gördüğünüz olayların haber yapılmasını istiyorsanız haberin fotoğrafı çekin bize 0 532 384 48 50  whattsapp numarasından atın yayınlayalım.