FİB Haber Merkezinin ''Dolandırıcılar Nevşehir'de tüm öğrenci Velilerini arıyorlar...''başlığı ile yayınladığı haberi ihbar kabul eden  Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Yaptığı çalışmalar neticesinde şahısları yakaladı.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı personeli tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 2 şahıs Kaymaklı Kasabasında yakalanmış olup adli işlemleri devam etmektedir.

Bu tür olayların yaşanmaması adına gecikmeksizin 155 - 156 - 112 ye bilgi verilmesini rica ederiz.

Veliler, bu dolandırıcılara dikkat!

Telefonla arayarak, “Ankara rehberlik merkezinden geliyoruz” şeklinde söyleyip, öğrencilerin evlerine kadar giderek senet imzalatan dolandırıcılara karşı veliler uyarıldı.

İŞTE DOLANDIRMA YÖNTEMLERİ

Genelde GSM numaraları ile ulaşan şahıslar, Ankara Eğitim Merkezi'nden aradıklarını, ismini verdikleri öğrencinin velisi ile görüşmek istediklerini belirtiyor. Asıl veli ile muhatap olduklarını öğrendikten sonra başlıyorlar öğrencinin dershaneye gidip gitmediği, başarı durumunun iyi olup olmadığı gibi sorular sormaya.

Dolandırıcıların bu oyununa dikkat!

Nevşehirli velilere, Türkiye geneli ortaokul ve lise öğrencilerine velileri ile birlikte rehberlik yapacağız, doğru çalışma yöntemlerini anlatacağız diyerek bugün akşam 17.00 den sonrasına randevu isteniyor.

EMREDİCİ VE TEHDİTKAR

Ev telefonlarından ulaştıkları velileri MEB, e-okul sistemi, rehberlik vs gibi sözlerle ikna ederek aldatan dolandırıcıların seslerinin tonu, konuşma üslubunun da rahatsız edici. Velileri psikolojik etki altında bırakıp taleplerini kabul ettirebilmek için resmi kurum ve eğitim yolu ile adeta talimat verir gibi tavır takındıkları ediliyor.

Tuzağa düşmeyen ve defalarca aranan bir öğrenci velisine ise dolandırıcıların; “Eğer bizi kabul etmiyor iseniz çocuğunuzun tablet hakkı iptal edilecek ve çocuğunuz hiç bir devlet sınavına giremeyecek. Okul hayatı bitecek!” şeklinde tehditler savurdukları öğrenildi.

Sizleri de bu tür kimliği belirsiz kişilerin araması durumunda, bu şahıslara  inanmamanızı ve güvenlik güçlerini arayarak şikayetçi olmanızı rica ederiz.