Nevşehir merkez Bekdik Mahallesi’nde vatandaşlar tır parkı olmasına rağmen, tırların mahalle aralarına park edilmesine tepki gösterdiler.

Nevşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kamyon ve Tır Garajı ile ilimizde uzun süredir sorun haline gelen bir problem çözüme kavuşmuş oldu... Proje ile şehir merkezinde düzensiz parklanmaya neden olan, gerek kötü görüntüsü gerekse sıkışıklığa meydan vermesi nedeni ile kent trafiğini olumsuz yönde etkileyen tır ve kamyonlar düzenli bir park alanına sahip olması planlandı.

Nevşehir Şehirler arası Otobüs Terminali yanında ki Bekdik Mahallesi’nde Kamyon ve Tır Garajı'nın Hizmete girmesine rağmen mahallenin farklı muhitleri ve yol kenarlarına gelişigüzel bırakılan tırlar mahalle sakinlerinden büyük tepki çekti.

Mahalle içi tır parkına döndü...

FİB Haber Merkezi WhatsApp ihbar hattına  ulaşan mahalle sakinleri; "Apartmanlarımızın önü, yol kenarları, sokaklar adeta  TIR garajına döndü. Tır otoparkı olduğu halde, yol kenarlarına tır koyuluyor. Yoldan arabalar zorluklarla geçebiliyorlar. Mahalle içi tır parkına döndü çocuklarımızın can güvenliğinden endişe duyuyoruz.  Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

İşgüzar tır araçlarına ceza kesiliyor... 

Edindiğimiz bilgilere göre, Tır parkı yapılarak hizmete girmesinin ardından hala hazırda mahalle içlerinde tırların gelişigüzel park edildiği görüldü. Tır araçlarını otopark yerine, şehir içi ve mahalle aralarına park edenlere cezai işlem uygulanmaya başlandığı ifade edildi.

TIR Araçlarını, Mahalle Aralarına Park Edenler Yandı!

İhbarların artması üzerine bahse konu mahallede araştırma yapan FİB Haber Muhabirlerimiz, yeni yapılan tır oto parkını ziyaret etti. Bekçisi iş başında olamasına rağmen hala hazırda parkta sadece 1 adet tır görüntülerken, mahallenin muhtelif yerlerinde onlarca Tır park etmiş vaziyette görüntüledi.

İşte o görüntüler;