Nevşehir’de İHH İnsani Yardım Vakfı bünyesindeki Genç İHH Teşkilatı tarafından “Şehide saygı, vatana sadakat” eylemi düzenlendi.

İHH gönüllüleri, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerleri anmak ve teröre tepki göstermek amacıyla Tarık Kesekci Parkında (Gülbahçe Parkı) bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları ile buluşan katılımcılar, terör örgütü PKK ve destekçisi ABD aleyhine slogan attı.

İstiklal Marşı’nın okunduğu programda, Kur’an-ı Kerim okunup kahraman askerlerimiz, polisimiz ve şehitlerimiz için dua edildi.

 İHH Yönetim Kurulu Üyesi Saadettin Kemikkıran yaptığı konuşmada, 

“Binlerce tır silah, bomba, mühimmat ve aracın başta ABD ve İsrail olmak üzere, onlarla dirsek temasındaki devletlerce teröristlere sunulduğunu da biliyoruz. 

Türkiye’nin güçlü hamleleri, iç ve dış politikada terör ve zulme karşı başarılı girişimlerini hazmedemeyen düşman, yine taşeronlarını kullanarak bayrağımıza ve milletimize karşı hamle yapabilme peşinde.
 
Biz, bu asrın ebabilleriyiz. Kahpe ve hain pusulara boyun eğecek de değiliz.
 
Türkiye’nin Gazze konusunda yürüttüğü diplomatik başarılar, ABD ve İsrail’i kuduza dönüştürdü.
Milletimiz bu hain saldırıların arkasında İsrail başta olmak üzere batılı devletlerin olduğunu gayet iyi bilmekteyiz.
 
Unutulmamalıdır ki, hiçbir hain saldırı Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini sarsamayacak, teröristlerin ve hamilerinin karanlık planları ülkemizin iradesini ve kararlılığını aşamayacaktır. 
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin, hem sınırlarımız içinde hem de dışında terörün her türlüsüne karşı mücadeleye azim ve cesaretle devam edeceğini bilmekteyiz.
 
Hepimiz Mehmetçiğiz
Hepimiz terörle mücadelede ön safta olmaya hazırız
Hepimiz düşman ve soysuz taşeronlarına karşı yürümeye hazırız
 
 Vatanımız ilelebet var olacak, Ay Yıldızlı al bayrağımız ebedi dalgalanacak
Hain saldırılarda şehit olan kahramanlarımıza, yiğitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz 
Genç İHH Başkanı Mehmet Berat Tural da terörü ve destek verenleri lanetledi.
Aziz vatanımız için gerektiğinde tüm milletimizin şehadete koşacağını belirten Tural, İsrail, İngiltere ve ABD’nin ülkemiz üzerindeki hain ve sinsi emellerinin asla gerçekleşmeyeceğini, Al Bayrağımızın ebediyen bu topraklarda dalgalanacağını vurguladı.