Nevşehir İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından kar yağışı ve soğuk havadan dolayı buzlanma yaşanan grup yolları, köy ve mahalle yollarında tuzlama çalışmaları yapılıyor.

Buzlanmaya Karşı Tuzlama Çalışmaları Yapıldı

Nevşehir'de etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ile birlikte İl Özel İdaresi ekipleri başta köy yolları olmak üzere ana arterlerde tuzlama, yol açma ve kar küreme çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Gece boyunca etkisini sürdüren yağışla birlikte, gizli buzlanma ve don olaylarına karşı teyakkuzda olan Nevşehir İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri; dört tuz makinesi, yedi greyder, beş 4*4 araç, 2 adet kar bıçaklı man kamyon ve 80 personeliyle gece boyunca Uçhisar-Göreme yolunda, Cezaevi, Çardak, Kavak, Bahçeli, Ayvalı, İcik, Bogaz, Ağıllı, Doğala, Suvermez, Çakıllı, Özlüce, Özyayla, Topaç ve Kurugöl köyleri yol güzergahında çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir'de Ekipler Gece Kar Nöbetinde ...

Öte yandan Nevşehir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle İl Özel idaresi ile birlikte belediye ve Karayolları ekiplerininde yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

24 saat aralıksız hizmet veren İl Özel İdaresi, Karayolları ve Belediye ekipleri ile Emniyet ve Jandarma ekiplerimizde vatandaşlarımızın daha güvenli yolculuk yapabilmeleri için çalışmalarını sürdürmektedir.

Tüm sürücülerimizin gerekli tedbirleri alarak ve kurallara riayet ederek seyahat etmelerini önemle hatırlatıyor, yolda olan tüm vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar, sahada çalışan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz.