Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Programı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Bakanlık’ta gerçekleştirildi.

Suyun en iyi şekilde yönetilmesi ve verimliliğinin sağlanması adına Nevşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında ‘Su Kardeşliği’ protokolü imzalandı. Protokol sayesinde iki belediyede tecrübe paylaşımları yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Su Verimliliği Seferberliği kapsamında; Nevşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında “Su Kardeşliği” protokolü imzalandı.

Su Kardeşliği Protokolü; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği” ve “Teknik Usuller Tebliği”nde belirtilen hedef değerlere ulaşan, su kayıpları azaltılması konusunda önemli çalışmalar yürüten, teknik bilgisi yüksek belediyeler ile su kayıp oranları yüzde 40'ın üzerinde olan ve su kaynakları açısından hassasiyeti olan belediyeler arasında imzalanıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, x medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Hep birlikte #suyavefa gösterelim. Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği'nde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve kıymetli başkanlarımız ile bir araya gelerek suyun verimli kullanılması hakkında görüşlerimizi belirttik. Tarım ve Orman Bakanlığımızca yürütülen Su Verimliliği seferberliği kapsamında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalayarak Su Kardeşi olduk." dedi.

Belediye Başkanı Savran, su tasarrufunun sağlanması, kayıp ve kaçak ile mücadele konularındaki çalışmaların taviz vermeden yürütülmesi ve vatandaşta gerekli bilincin oluşturulması için gayretle çalıştıklarını belirtti.