Acıgöl Merkez Çarşı Camii Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

           Acıgöl Merkez Çarşı Caminin yerine günümüz şartlarına uygun, ilçe halkının ihtiyacını karşılayacak büyüklükte yeni bir camii yapılması için Acıgöl ilçe Müftülüğü, Acıgöl Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Hayırseverler vatandaşların yardımlarıyla yaptırılacak olan Yeni Camiinin temel atma töreni, 03.07.2014 tarihinde saat 10.00’da büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.


           Yaklaşık 1200 kişiye ibadet imkânı sunacak olan Acıgöl Çarşı Camii’nin temel atma törenine Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır, ilçe Müftüsü Muharrem Evirgen, ilçe Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Belde Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Başkanları, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri ve çok sayıda vatanda katıldı.

 

Temel atma töreni Merkez Çarşı Camii İmam-Hatibi Hasan Önal’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Töreninde açılış konuşması yapan ilçe Müftüsü Muharrem Evirgen; “Peygamberler eliyle inşa edilmiş üç mescid vardır. Bunlardan ilki; Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından yeryüzünde ibadet maksadıyla yapılan ilk yapı olan  ‘’Şüphesiz, âlemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için kurulan ilk ev (mâbet), Mekke'deki (Kâbe) dir.’’ (Âli İmran / 96) İkincisi Müslümanların da  ilk kıblesi olan, Hz. Davut tarafından yapımına başlanan ve Hz. Süleyman tarafından tamamlanan Mescid-i Aksa’ dır. Üçüncüsü Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından Medine’de hicretten sonra inşa edilen Mescid-i Nebevi’dir. Kâbe zamanla âlemlere bereket ve hidayet kaynağı olmaktan çıkartılmış etrafı putlarla doldurulmuş, kuruluş amacının özelliğini yitirmiştir. Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz tarafından şirkten arındırılarak, tekrar âlemlere bereket ve hidayet kaynağı olmuştur. Üç ilahi din mensuplarınca kutsal kabul edilen Mescidi Aksa kaos, kargaşa, kan ve göz yaşının adresidir. Mabetler bizleri Allah’a yaklaştırma insanlar arasında kardeşliği tesis eden mekanlar olmalıdır. Kâbe’nin şubeleri olan camilerimiz hidayet ve bereket olma özelliğini taşımalıdır. Bu Ay Ramazan ayıdır.  Böyle mübarek bir zaman da bizler de bir caminin temelini atmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Yapılacak olan bu Çarşı Camii’nin yedisinden yetmişine fakirinden zenginine el ele, gönül gönüle vererek,  birlik, dirlik içinde inşa etmeyi  Cenab’ı Haktan niyaz ederim.” dedi ve yeni camiinin yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür etti.

 

İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı konuşmasında ise; “Şehrin cami merkezli kurulduğunu diğer yapıların ise cami etrafında toplandığını söyledi.

Hz. Peygamberin Medine’ye geldiği zaman ilk olarak cami inşa ettiğini belirtilen Öztürk; “Yaptığım ilçe ve köy ziyaretlerimde camilerin son derece mükemmel olduğunu görüyorum. Bizim kardeşimiz evine vermediği emeği camiye veriyor. Çünkü camilerimiz Kabe’deki Beytullah’ın şubesidir. Allah’ın evidir. Ben bu caminin Acıgöl’e yakışan bir mabed olacağını ümit ediyorum” dedi.

     

Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek, İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından gönülleri fetheden duygu yüklü mesajlar içeren coşkulu bir dua edildi.

Dua sonrası protokol üyeleri butona basarak temele harç döktüler.