Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi Nevşehir’e gelerek, “Diyanet-Personel Buluşması Programı” nı gerçekleştirdiler.
 
İlimize gelen Yiğit ve Çelebi, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından karşılandı.
Genel Müdür Yiğit,  Daire Başkanı Çelebi ve Müftü Öztürk Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret etti.
 
Ziyaretin ardından Müftülüğe gelen Yiğit ve heyeti, Müftülük personelini ziyaret etti. Burada buket çiçekle karşılanan Yiğit ve Çelebi, Müftü Öztürk’ü makamında ziyaret etti ve Nevşehir’deki faaliyetler hakkında bilgiler aldı.
 
Ziyaret sonrası Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenen Diyanet-Personel Buluşması programına katıldı.
Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.
 
Program; İstiklal Marşının okunuşunun ardından Merkez Altınoluk Camii İmam-Hatibi Ramazan Öz’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; “Başkanlığımızdan zaman zaman bizleri ziyaret eden değerli hocalarımızdan, bu gibi faaliyetlerden çok memnun kalıyoruz. Zira Başkanlığımızdan İlimize teşrif eden hocalarımız sayesinde şehrimize, personelimize bir canlılık ve heyecan geliyor. Başkanlık ve Taşra kaynaşması güçleniyor, bağlar kuvvetleniyor.
Bu gibi faaliyetleri sağlayan Başkanlığımıza, ayrıca kıymetli vakitlerini ayırarak ilimize teşrif eden konuşmacılar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit ve Din Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi’ye şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
 
Cami ve çocuk buluşmasının önemine değinen Cami Hizmetleri Daire Başkanı Çelebi; “Ülkemizde 86.758 camimiz var. Sizlerin de görev yaptığı camilerimize bir bakalım. Camide çocuk var mı? Maalesef arzu ettiğimiz şekilde değil.
Annesinin, babasının ve dedesinin geldiği camide çocuğun olmaması, o caminin yarına hitap etmediğini gösterir” dedi.
Camide cemaate devam edilmesi konusuna değinen Çelebi; “Abdullah İbni Ümmi Mektum (r.a.) heyecanla: “Ya Rasulallah! Benim durumumu biliyorsun, aynı zamanda Mescitle evimin arasında hurma ağaçları var rehberim de yok;” diyerek, Peygamber Efendimizden (namazı evinde kılmak için) ruhsat istedi.
Peygamber Efendimiz (S.A.V.): “Ezanı işitiyor musun?” diye sorar. “Evet” deyince. Peygamber Efendimiz: “Öyleyse cemaate gel, emekleyerek de olsa cemaate gel” der ve gözleri görmeyen bir zata dahi ruhsat vermez.
Bu biz sağlıklılara çok büyük bir mesaj içeren bir ifade, bir tavsiye ve bir emirdir değerli kardeşlerim. Toplumlarda bir engelliyi bile cami dışında bırakmak istemeyen bir Peygamberin varisleriyiz” dedi.
           
Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit yaptığı konuşmasında; “Bu toplumun dokusunda dinin mesajlarının ne kadar önemli bir yer tuttuğunu her birimiz biliyoruz. Toplumsal hayatın şekillenmesinde, medeniyetimizin şekillenmesinde, dini konuların, dini mesajların ne derece yoğun olduğunu hepimiz biliyoruz.
Değerli arkadaşlarım! Bu ülkenin toprağı, bu ülkenin kültürü, bu ülkenin medeniyeti vahiyle müzeyyen kılınmış önemli bir toprak parçasıdır. Biz din adamlarına, hoca efendilere gayet özen gösteren, gayet saygı duyan bir milletin evlatlarıyız. Bu saygıyı gereği gibi muhafaza etmemiz geriyor” dedi.
 
Yiğit; “Yapmış olduğumuz meslek aynı zamanda Peygamberler mesleğidir. Biz insanları iyiye, doğruya, ahlaka ve güzele davet eden kimseleriz. Bunu yaparken de her şeyden önce bizlerin de ilim açısından dolu olması gerekiyor” dedi.
 
Genel Müdür Yiğit; “Medeniyetleri ayakta tutan ne silahtır, ne nüfustur. Medeniyetleri ayakta tutan bilgidir, ilimdir ve bunların hikmetli bir şekilde okunuşudur” diye konuştu.
 
Yiğit; “Kızılderili ve Beyaz adam örneğindeki Kızılderili’nin ‘çok hızlı gittik, ruhumuzu geride bıraktık’ sözünden hareketle ruhumuzu ihmal etmememizi tavsiye etti. Zira bu ruh imandır, insaftır, vicdandır” dedi.
 
Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Konferans sonrası tüm personele teşekkür ederek başarılar diledi.
 
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk Doç. Dr. Yaşar Yiğit ve Selahattin Çelebi’ye günün anısına, yöreye ait el yapımı Angora takdim etti.
 
Çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.