Bazı yerel haber kaynaklarında İlimiz, Ürgüp İlçesi Devrent Vadisi’nde yapılan yol çalışmalarıyla bölgenin geleneksel mimarisinin ve silüetinin bozulduğu, çirkin bir görüntüye neden olunduğu yönünde haberler yayınlandı.
Habere ilişkin il özel idaresinden yapılan açıklamada; “Habere konu iş, İl Özel İdaresi tarafından yapılan istinat duvarı yapım işi olup bölgede yol yapım faaliyeti bulunmamakta. Mevcut istinat duvarının çok eski olduğu, yağışlar sebebi ile oluşan toprak ve zemin kaymasından dolayı ciddi yıkılmalar meydana geldiği tespit edildiğinden yıkımı önlemek, trafik güvenliğini sağlamak, can ve mal kaybını engellemek amacıyla mevcut duvarın yıkılarak yerine betonarme duvar yapılması için proje hazırlanmış, hazırlanan proje "Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Kuruluna" sunularak kurulun 21.07.2017 tarih ve 2671 sayılı kararı ile Müze Müdürlüğü kontrolünde yeni istinat duvarı yapılması kararı alındı.
Aynı Proje Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonuna sunulmuş ve  22/08/2017 tarihli ve 976 nolu karar ile gerekli izin alınarak çalışmalara başlandı. Yıkılan taş duvarın temizleme işleri Müze Müdürlüğünden Görevli Arkeolog Kontrolünde başlamış, 12/10/2017 tarihinde ön hazırlık ve temizleme çalışmaları tamamlanmış, her türlü jeolojik zemin etüdü yapılarak çevrede bulunan doğal oluşumlara zarar verilmeden yıkıntı hafriyat temizliği başlatıldı.
Ayrıca betonarme istinat duvarı yapım işi kapsamında beton duvar yüzeyi doğal görünüme uygun yöresel doğal taş ile kaplanacak” ifadelerine yer verildi.