Bu yıl Nevşehir İmam-Hatip Lisesi koordinatörlüğünde on tane şehrin katılımıyla gerçekleştirilen hafızlık ve güzel ezan okuma yarışmasında çeşitli illerin İmam-Hatip Lisesi öğrencileri yarıştı. Yedi ilin hafızları tatlı bir rekabetle hafızlıklarını sergilediler hem jüriye hem de Nevşehirli dinleyicilere. On şehirden de Ezanı güzel okuma yarışmasına katılan öğrenciler vardı. Nevşehir Kültür Merkezi tarihi anlarından birini yaşadı. Salon tamamen doluydu insanlar dışarıya kadar taşmışlardı. Okunan Kur'an ve Ezan sesiyle yankılandı duvarlar.
Pür dikkat bütün kalabalık huşu içinde dinledi Kur'a-ı ve Ezanı.

       Nevşehir il müftüsü Yakub Öztürk'ün başkanlığında ki jüri bütün yarışmacıları tek tek ve dikkatlice dinlediler. Ve hafızlığın ilk üç derecesini sırayla 1.Konya Uluslararası İmam-Hatip Lisesi, 2. Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi 3. Nevşehir Anadolu İmam-Hatip lisesi kazandı. Ezanı güzel okuma da da Sıralama da çok fazla değişiklik olmadı. Konya ve Kayseri birinci ve ikinci oldular.

      Program sonunda yarışmaya katılan bütün öğrencilere plaket ve hediye takdimi yapıldı.
 
      Bu tip yarışmaların kaybedeni olmaz. Çünkü burada derce yapamasalar da bu öğrenciler Hafızı Kelam. Her zaman ve zeminde Kur'an hizmetkarı. Yarının İmamları, müezzinleri, müftüleri. Yani bu toplumun manevi önderliğine adaylar.