Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e,  TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü, 153 sayılı kanun ile Mareşallık rütbesi ve Gazilik unvanın verilmesinin 95. yıldönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Nevşehir Şehitlik Parkı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Nevşehir Şehitlik Parkında düzenlenen Gaziler Günü kutlaması, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi’ nin Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk’ün yanı sıra, çok sayıda daire müdürü, ,öğretmen ve öğrenciler ile birlikte şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının da katıldığı Gaziler Günü kutlamasında daha sonra şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ’nin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, 19 Eylül’ün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu belirtti. 

Kahraman Türk Ordusunun, 22 gün ve 22 gece devam eden dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesinin sömürgecilerin maşası olarak Anadolu  içlerine kadar ilerleyen, işgalci Yunan Ordusu’nu Polatlı önlerinde durdurmayı başararak, tarihinin en büyük yenilgisini yaşattığını ve bozguna uğrattığını kaydeden Çiftçi, sonuç olarak düşmanın bir yıl sonra ülkemiz topraklarından tamamen atıldığını ifade etti. 

Çiftçi, yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesinin savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açtığını kaydederek , TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü’nde 153 Sayılı Kanun ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Mareşallık ve Gazilik unvanı verdiğini aktardı.

Öğrencilerin şiir okumalarının ardından Nevşehir Belediyesi tarafından , 15 Temmuz’daki hain darbe girişimindeki Türk Milleti’nin tarihin altın sayfalarına yazdırdığı kahramanlık destanını ortaya koyan Vatan Şehitleri  Anıtı’nın da açılışı yapıldı.