NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Gülşehir ilçesine bağlı Hamzalı köyünde çiftçi günü etkinliği düzenlendi.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık’ın yanı sıra, Oda Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldıkları Hamzalı köyündeki çiftçi günü etkinliğine Oda genel Sekreteri Hüseyin Güçlü ve oda personeli de katıldı.

Hamzalı köyünde 110 dönümlük arazisine patates ekimi yapan Şenel Öz’ün patates tarlasında gerçekleştirilen çiftçi gününde Ziraat Odası Başkanı Altınışık ve beraberindekiler yaklaşık 20 gün içerisinde hasadı yapılması beklenen ürünü tarlada incelediler.

Söz konusu tarlada Nevşehir Ziraat Odası bünyesinde görev yapan ziraat mühendislerinin zirai mücadele yaptıklarını kaydeden Oda Başkanı Hüseyin Altınışık, şu an itibariyle tarlada bulunan ürünün son derece iyi durumda olduğunu, yapılan zirai mücadelenin yararlı olduğunu görmekten de mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Hamzalı’daki çiftçi günü etkinliğinin ardından Oda Yönetim Kurulu üyesi Salih Çelikbaş’ın Çat kasabasındaki üzün bağında da incelemelerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Altınışık ve beraberindekiler Nevşehir ve yöresinde bağcılığın teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çektiler.