Nevşehir'de İftardan sonra akşam saatlerinde Polis Ekiplerince, çakar diye tabir edilen yanıp sönen lamba kullanan araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, akşam saat 22.00 sıralarında Nevşehir Merkez 2000 Evler TOKİ Mahallesinde şüphelendikleri 06 FM 363* plakalı siyah renk Volkswagen Transporter Panel Van aracı durdurdu. Araçta yapılan incelemede,yetkisi olmadığı halde çakar siren düzeneği çıktı.

Araç sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 26/2 maddesi gereğince para cezası uygulanırken, usulsüz kullanılan çakar siren düzeneği de söktürüldü.
 
Kimler kullanabiliyor?
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın, resmi plakalı olmayan ve üzerinde 'tepe lambası' bulunan bazı araçların trafikte tehlike oluşturmaya başladığını belirterek hazırladığı genelge 2012 başında yayınlandı. Genelge kapsamında, sadece cankurtaran araçlarının, acil hasta taşıyan araçların, hükümlü, sanık veya suçluyu takip eden, emniyet ve asayişi korumak adına olay yerine gitmekte olan zabıta ve polis araçlarının geçiş üstünlüğüne sahip olabileceği belirtildi.