Nevşehir İl Müftülüğü de 1001 Hatimle bu kampanyaya destek verecek.

            İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Çanakkale Zaferinin 98. Yıl dönümünde Başkanlığımızın başlattığı 250.000 hatim kampanyasına 1001 hatimle destek vereceğiz. Böylelikle hem Türkiye çapındaki Kampanyaya katılmış olacağız hemde geçen yıl başlattığımız Şehitlerimize 1001 hatim geleneğini ve hatim duasını tekrarlamış olacağız” dedi.

            Öztürk; “Çanakkale Zaferi, vatanını ve bağımsızlığını korumak için şahlanan bir milletin ibret verici bir destanıdır. Bu aziz milletin en zor şartlarda bile neler yapabileceğinin göstergesidir.


            Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için herkesin kendi alanında canla-başla çalışması gerekir. Bu da şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı en önemli vazifemizdir” diye konuştu.

            Müftü Öztürk; “Okunan hatimlerin sevabı Mart ayında düzenleyeceğimiz Hatm-i Şerif ve Mevlid-i Şerif programında yapılacak ve toplu hatim dualarıyla şehitlerimizin ruhlarına hediye edilecektir. Amacımız din, vatan ve namus uğruna bedenlerini siper eden şehitlerimize vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemektir” dedi.