MHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde MHP Kadın Kolları Başkanlığı görevinden alınması partide şok etkisi yarattı. 

Edindiğimiz bilgilere göre MHP Kadın Kolları Başkanı Sevgi Ay’ın görevden alınmasının gerekçesi olarak perde arkasında Sedat Peker olduğu bilgisine ulaştık.

Hatırlanacağı üzere Sedat Peker, Abdullah Çatlı’nın ölüm yıl dönümü nedeniyle Nevşehir’e geldi.  

Nevşehir’de mezarı başında yapılan törenlere de katılan Sedat Peker daha sonra ise Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı ve burada da bir konuşma yaptı. MHP Nevşehir İl Teşkilatı ise Abdullah Çatlı’nın mezarı başında düzenlenen anma programlarına katıldı. Ancak Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenen programa Sedat Peker’in katılması nedeniyle parti düzeyinde tek bir kişi dışında kimse katılmadı. MHP Kadın Kolları Başkanı Sevgi Ay ise burada Sedat Peker’in programına katıldı ve nitekim partiyi temsil ettiği izlenimi verildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcıları ile bir takım sürtüşmeleri olduğu bilinen Sedat Peker’in bu programına katılan MHP Kadın Kolları Başkanı Sevgi Ay’de bu sebepten dolayı parti genel merkezi tarafından görevden alındığı öğrenildi.

FİB Haber Merkezi olarak kendisiyle görüştüğümüz Sayın Ay Abdullah Çatlı yı anma etkinliklerine katıldığını doğrulayarak Sedat Peker'i ise tanımadığını ve karşılamayada gitmediğini ifade etti.

Şimdi gözler MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı’nın yapacağı açıklamaya çevrildi. MHP Kadın Kolları Başkanı Sevgi Ay’ın neden ve niçin görevden alındığını merak eden bazı partililer de İl Başkanı Taşçı’nın yapacağı o açıklamayı bekliyor.