Nevşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla 15 Temmuz Sancak Koşusu düzenlendi.

Nevşehir Valiliği önünden başlayıp Kapadokya Kültür Merkezinde son bulan koşuda Nevşehir’in gururu olan atletler ve başka branşlarda yer alan milli sporculardan oluşan 25 sporcu yer aldı. Koşuda sporcular 100 metre koştuktan sonra ay yıldızlı sancağı diğer sporcuya devrettiler.

Yapılan koşuda sporcular; İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı sancağı taşımak, milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla 2 buçuk kilometre koşarak sancak turunu Kapadokya Kültür Merkezinde önünde tamamlandı.

Sancak Teslimi ve Dereceye Giren Eserlerin Okunması 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sancak koşusunda sporcuların taşıdıkları sancağı Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’e teslim ettiği programda, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece alan eserler okundu.

15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusuna katılan sporcularımızın katılım belgelerini il protokolü takdim etti.