Nevşehir'de tepkilerini dile getiren mali müşavirler, “Biz mali müşavirler artık işimizi, mesleğimizi yapamaz duruma getirildik. Gelir idaresinin gönüllü memurları olduk. Buradan Maliye ve Hazine bakanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz, muhasebe ve vergisel işlemler uygulanabilir duruma getirilerek, biz mali müşavirler artık Tatil yapmak,  kendimize ve Ailemize  zaman ayırmak istiyoruz. Bunları hak etmedik mi?” dedi.    

Mali Müşavirler, Nevşehir dahil Türkiye genelinde tepkilerini sosyal medya üzerinden şu sözlerle dile getirdiler;

İnsanca yaşamak istiyoruz!

Mali Müşavirler artık nefes almak istiyor... Ülkenin ekonomisine can veren bir Meslek olarak her geçen gün artan angaryalar altında boğuluyoruz... Mesleğimizi yapamaz hale geldik... Gece yarılarına kadar ofislerde çalışmaktan ailelerimize ve kendimize vakit ayıramıyoruz. Ofislerinde kalp krizinden ölen arkadaşlarımız var. Acil olarak SMMM Odalarımız, Üst Birliğimiz TÜRMOB ve MALİYE BAKANLIĞI asli görevlerini yapmalıdır... 130 bin Mali Müşavir ve çalışanları sokağa inmekten başka çare bırakmayanları son kez uyarıyoruz... Artık yeter. Bizi duyun...

Muhasebecilerin Ortak Taleplerimiz

1- Kurumlar Vergisi Beyanları Uzatılmalı

2- E-Defter Süreleri Uzatılmalı

3-2024/1 Dönem Geçici Vergiler Uzatılmalı

4- Enflasyon Muhasebesi Geçici Vergi Dönemlerinde Değil Yıl Sonları Yapılacak Şekilde Düzenleme Yapılmalı.

5- Geçici Vergi Dönemlerinde Bilanço Çıkmaz Biran Önce Bu Uygulamadan Vazgeçilmeli.

6- Mümkünse Tüik Anketleri Nisan Sonra Yapılmalı.

7-Yıllık İşletme Cetvelleri Mayıs Ayı Sonunda Verilmeli

Sesimizi duyan var mı? Muhasebeciler ofisler de mahsur kaldı!!!

Mali Müşavirler Muhasebeciler bezdi! Sistemleriniz çalışmıyor, insan üstü savaş veriyoruz!

Muhasebeciler olarak evimizin yolunu bulamaz olduk. Artık nefes almak istiyoruz. Bayramlarda bürolarda bayramlaşmak istemiyoruz.

Muhasebeciler, Mali müşavirler olarak her gün sayılar arasında kaybolan hayatlarımızı ve sürekli artan iş yükümüzü sessizce sırtlamaktayız. Kıymet bilen var mı?

Artık söz bitmiştir. Ben yaptım oldu devri geride kaldı. Bütün yükü muhasebeciler üzerinde bırakmak insafsızlıktır. Resmen hayattan soğuttular bizi. Türmob ne zaman haklarımızı koruyacak? Yeter artık.... Yeter.

.....................

Nevşehir SMMMO yarın basın açıklaması yapacak

Mali müşavirlerin beyan ve bildirim dönemlerinin yoğunluğu, maliye bakanlığının sisteminde sürekli tıkanması. Maliye bakanlığının angaryaları, mali müşavirlerin ağır iş yükü gibi yaşana sıkıntılara ilişkin Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Filiz Sayın, tarafından yarın Oda binasında basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.