Nevşehir’de hayırseverler bu habere dikkat! O köye cami yapılacak. Yardım bekleniyor. 

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Karahüyük köyünde eski caminin nem alması ve artık kullanımını kaybetmesi dolayısı ile köylüler birlik olup cami yaptırmaya karar verdi.

Kendi imkanları doğrultusunda önce yer belirlemesi yapan vatandaşlar, daha sonra inşaat için gerekli paranın toplanabilmesi için kolları sıvadı. 100 kişilik bir caminin köye kazandırılmasının hedefleyen köylüler, özellikle şehirde ki yardımsever vatandaşlardan destek bekliyor. 


Köyün çok eski ve tarihi bir köy olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Köyümüze cami yapımı için kolları sıvadık. Özellikle İl ve İlçe müftülüklerimiz bu konuda bizlere destek veriyor. Şehrimiz bilindiği üzere hayrı seven bir şehir. Hayırsever bir vatandaşımız bu konuda bizlere yardım ve destek çıkarsa çok ama çok mutlu oluruz. Allah şimdiden bizlere bu imkanı sağlayacak hayırseverlerimizden razı olsun.” dediler. 


Şimdi gözler Nevşehir’in Kamu, Kurum, STK, kuruluş ve hayırseverlerine çevrildi. Hatta köylüler cami yapımını üstlenecek hayırseverin ismini de bu camiye vermeye hazır.