Onlara minnet ve şükran borçluyuz

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, “Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yetiştirdikleri evlatlarımız sayesinde ülkemizin geleceğini teminat altına alan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Başkan Çiftçi'den kutlama mesajı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Nevşehir Şube Başkanı ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi öğretmenlerin gününü kutladı.

Başkan Çiftçi, “Bizleri yetiştirme de Emeği geçen tüm Öğretmenlerimize saygılar sunarız. Görevi başında ve Hayatta olanlara Hayırlı ömürler dileriz Ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi Saygı ve Rahmetle anıyoruz” dedi.

Bizim medeniyetimizde Öğretmenin yeri daha yüce

İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “Şüphesiz dünyanın her yerinde öğretmen saygıdeğerdir ama bizim medeniyetimizde, öğretmenin yeri çok daha yücedir. Hz. Peygamberimizin “İlim öğrenmek kadın, erkek her Müslüman’a farzdır.” Hadis-i Şerifleri öğretmenlerin Allah’ın emrini yerine getirdikleri gibi, ilme aracılık ederek ne kadar kutlu bir vazife üslendiklerine de işaret etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” vecizesi nasıl bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olduğumuzu ispatlar niteliktedir. Biz biliyoruz ki toplumun düşmanı cehalettir, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir” ifadelerinde bulundu.

Onlara minnet ve şükran borçluyuz

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, “Türkiye'nin bugünlere ulaşarak dünyanın ve bölgesinin önemli güçlerinden biri haline gelmesinde çok önemli bir paya sahip olan öğretmenlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum.

Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Yüce Mevladan rahmet niyaz ediyor, yetiştirdikleri evlatlarımız sayesinde ülkemizin geleceğini teminat altına alan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek az

CHP Nevşehir Merkez İlçe eski yöneticisi Taylan Şimşek, “Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler içinde son derece önemli ve değerlidir. Başöğretmen Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini açıkça ortaya koymaktadır. Bu nedenle her türlü fedakârlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerinde bulundu.

24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, 24 Kasım öğretmenler günüyle ilgili yayınladığı açıklamada; "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz” ifadelerinde bulundu.

Öğretmenler geleceğimizin mimarları

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş. 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.

Ateş, "Bir insanı yetiştirmenin verdiği mutluluğu her zaman en büyük zenginlik olarak gören ve bu uğurda hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenlerimiz geleceğimizin baş mimarlarıdır. "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. ” sözleriyle ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlerimize verdiği değeri ve önemi ifade etmiştir. Bizler toplum olarak öğretmenlerimizin bu güvene layık bir şekilde yılmadan; genç neslimizi milli ve manevi değerlerine saygılı, çağın tüm gereksinimlere uygun bilgi ve beceri kapasitesiyle donatıp ve yetiştireceklerine gönülden inanıyoruz. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının Öğretmenler gününü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, öğretmenler günü mesajında şunları söyledi; “Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılıdır. Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Yeni nesli bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e Selam Olsun. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Öğretmensiz millet olunmaz

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Öcal, "İnsan, mekân ve zaman ilişkisinin her işe, oluşa, olguya, işleyişe ve ilişkiye yön veren, yöntem ve içerik oluşturan süreç ve sonuçların her biri, doğrudan ya da dolaylı olarak eğitimin ürünü ve birikimidir. Bu yüzden eğitim, hem bilim hem de hizmet noktasında vazgeçilemez, ertelenemez, yok sayılamaz, devre dışı bırakılamaz, alternatifi oluşturulamaz bir konumdadır. 
Öğretmenlik, insanlığın en kadim ve önemli mesleklerinden biridir. Öğretmen, çocuklarımızın şuur sermayesini artırma, bilgi haznesini zenginleştirme, idrak zeminini güçlendirme, hikmeti keşfetme, hakikate ulaşma yolculuğunda hem rehber hem de rol modeldir. Öğretmen, eğitim sisteminin öznesi, asıl unsurudur. Bir eğitim sistemi ancak öğretmeni kadar güçlüdür, başarılıdır. Öğretmenlik, insanla, insanın ahlaki, duygusal değerleri ile doğrudan ilgili olduğu için, görevi en hassas, sorumluluğu çok yüksek meslektir. Çünkü nesiller onların ellerinde var veya yok olur. Öğretmenlik, gönül vererek, her zaman taze heyecanlarla yapılması gereken bir sanattır. 
Öğretmenliğin uzun yıllardır hak ettiği değeri görmediği hazin bir realitedir. Öğretmenlere sunulan maddi imkânların yetersizliği nedeniyle öğretmenlik tercih edilen bir meslek olmaktan giderek çıkmış, öğrencilerin hayallerini süsleyen bir meslek algısından uzaklaşmıştır. 
Öğretmenlerimiz, tatmin etmeyen ücretten sosyal saygınlığa, çalışma şartlarından bazısı ölümle sonuçlanan şiddetin mağduru olmaya kadar birçok zorlukla baş etmek durumunda kalmışlardır. 
Bilginin sosyal, kültürel, teknolojik, ekonomik tüm alanlardaki gelişmeleri doğrudan etkilediği dünyamızda, topyekûn kalkınma idealimiz, öğretmenlerimizin sorumluluğuyla aynı oranda saygınlığını da artıracak mahiyette olmalıdır. Öğretmenlerin, on yıllar boyunca birbiri üzerine eklenmiş pek çok sorunu bulunmaktadır. Öncelikle öğretmenlik mesleği itibar erozyonu yaşamakta ve mesleğin statüsü tartışılmaktadır. 
Sayısı geçen yıllardaki artışına paralel olarak öğretmenlerin sorunları da artmış; alınan kararlar hayata geçirilememiş, verilen sözler unutulmuş, talepler sayısal çoğunluğun gölgesinde görmezden gelinmiştir.
18. Millî Eğitim Şûrası’nda alınan, “Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiyenin verilmesi, ek ders ücretinin artırılması, görev alınan projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmesi, eğitim kurumu yöneticilerine makam tazminatı ödenmesi, ek ders ücretlerinin ve emekli kesintisine tabi olmayan tüm ek ödemelerin emekli maaşlarına yansıtılması” kararları da hayata geçirilmemiştir. 
İlme, irfana ve âlime saygıyı esas alan bir medeniyetin devamı olan Türkiye’de, öğretmenlere, yürüttükleri mesleğin maddi karşılığı hakkıyla ödenmez gerekli saygı gösterilmezse yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye, daha adil bir ülke hedefinde sorumluluk hissedip almaları  zorlaşacaktır.
Biz, öğretmenlik mesleğine değer vermenin ve önemini anlatmanın belirlenmiş bir güne hapsedilmesini, belirlenen günün de mesleğimizin önem ve değerinin anlaşılması çalışmalarından çok ideolojik endoktrinasyon için kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Öğretmenlerimizin hak ettiği saygıyı gördüğü bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkana kadar her zaman ve zeminde mücadele etmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Başkan Dinç'ten kutlama

İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, 24 Kasım 2023 “Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Dinç mesajında: "Mesleğine yüreğini koymuş idealist öğretmenler; dün olduğu gibi bugün de tazecik dimağları ilim ve irfanla donatarak ufku geniş, üretken, vatanına ve bayrağına bağlı, erdemli nesiller yetiştirmeye devam etmektedir.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Duru öğretmenler gününü kutladı

İl Genel Sekreteri Kamil Duru, 24 Kasım 2023 “Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Duru, “Milletine, ailesine ve bu aziz milletin onurlu bir bireyi olarak kendisine karşı sorumluluk duyan, erdemli bir yaşamı her şeyden üstün tutan genç nesillerin yetişmesinde başrolü oynayan kişiler şüphesiz öğretmenlerimizdir.
Öğretmenlerimiz; ülkemizin bağımsızlığı, kalkınması, huzur ve refahı için aile ile birlikte yeni neslin eğitiminde en ön safta yer almaktadırlar. Bu yüzden Başöğretmen ATATÜRK ‘Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.’ demek suretiyle eğitimin toplumumuzdaki yerine dikkat çekmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, evlatlarımızı, geleceğimizi teslim ettiğimiz ilim, irfan ve kültür ordusu tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum” dedi.

Şehit Semih Turgut'un ailesi ziyaret edildi

24 Kasım "Öğretmenler Günü" dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl MEM Müdür Yardımcısı Murat Saltık, Şube Müdürleri ve öğretmenler; şehidimiz Semih Turgut'un öğretmen olan ailesi ile ebediyete irtihal etmiş emekli öğretmenlerin aileleri, emekli ve hasta olan öğretmenleri ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladılar. Öğretmenlere vermiş oldukları hizmetlerden ötürü eğitim camiası adına teşekkür eder, hasta olan meslektaşlara acil şifalar, şehit öğretmenler ve tüm şehitler ile ebediyete irtihal etmiş öğretmenlere Allah'tan rahmet dileriz denildi.

Ürgüp ilçe müftülüğünden Öğretmenler Günü kitap kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, öğretmenlere yönelik sevgi ve minnet duygularının ifade edilmesi, mesleki motivasyonlarının yükseltilmesine katkı sağlanması amacıyla Başkanlık tarafından kitap kampanyası düzenlendi.  

Bu kapsamda; 23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında öğretmenlerin bu önemli gününe katkı sağlamak amacıyla https://yayinsatis.diyanet.gov.tr web sitesi üzerinden "Öğretmenler Günü" ne özel kitap kampanyası düzenlenecek ve tüm yayınlarda %40 indirim uygulanacak.

Kampanyadan tüm vatandaşlar yararlanabilecek.

Özveri ve emekleri için onlara minnettarız

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan aday adayı Makbule Atlı 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır olan öğretmenlik mesleğini icra eden bütün öğretmenlerimize; geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş, milli ve manevi değerlerimize bağlı bireyler olarak yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiği özveri ve emek için teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Allah onların yar ve yardımcısı olsun

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında “Allah tüm öğretmenlerimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Öğretmenlerin son derece fedakarca görev yaptıklarına da değinen Altınışık, “Meslek hayatlarında karşılaştıkları sorunlara rağmen erdemli nesiller yetiştirmenin gayretinde olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun!” diye konuştu.