Nevşehir’in İlk kadın otobüs şoförü Ceylan Gömeç (26), imkan verildiği taktirde kadınların her işin üstesinden gelebileceğini söyledi.

Küçüklüğünden bu yana şoförlüğe merakının olduğunu söyleyen Ceylan Gömeç’in mesleğe adımı ise otobüs hostesliği yaptığı bekarlık dönemlerine dayanıyor. “Ben Ceylan Kaptan, kendimle gurur duyuyorum!” dedi.

Nevşehir'in ilk kadın otobüs şoförü: Görenler önce şaşırıyor, sonra mutlu oluyor

“Hostesken Nevşehirli bir kaptanla evlendiğini ifade eden Ceylan Gömeç, "Bu nedenle mesleğime de hayallerime de bir süre ara verdim. Verdiğim aranın ardından belgelerimi alarak mesleğe girmek istediğimde ise birçok kişi karşı çıktı. ‘Kadın şoför mü olur?’ ‘Otur oturduğun yerde, evde çocuk bak!’ ‘Kadının uzun yolda ne işi var?’ gibi o kadar söz duydum ki anlatamam. Ama ben pes etmedim, hayallerimin peşinden koştum!” diyerek devam eden Ceylan Kaptan hikayesine devam ediyor; “Gizli saklı da olsa o belgelerimi aldım! Eşim en başta karşı çıksa da sonrasında en büyük destekçim oldu. Hayallerime yeni hayaller ekledim. Otobüs deyince gözlerimin doluşu, o başarının verdiği mutluluk.. Yaşadığım hisleri tarif edemem. Sonrasında eşimle çalışmak istedim; Nevşehir, İstanbul, Kayseri derken eşimle Türkiye’nin hemen hemen her yerine birlikte çalıştık. Bazen tır bazen otobüs kullandık. Şu an Nevşehir’in ilk kadın otobüs şoförü olarak, eşimle birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Daha fazla kadının sektörde olması gerektiğini savunan Ceylan Kaptan; “Kadının sektördeki gücünün artması gerekiyor. ‘Kadın lastik patlarsa ne yapar?’ ‘Kışın buzda gitsin de görelim!’ ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışmasın’ diyenler, artık bu düşünceden vazgeçmeliler! Artık ileri görüşlü olmaları gerekiyor. Benim gibi heves eden ve hayallerine ulaşamayan o kadar çok kadın kaptan adayı arkadaşımız var ki! Bir, yüz ya da bin değil; milyon olmamız gerekiyor!” diyor.

“Kadın olmak çok büyük sorumluluk; ev işleri, eşinin ihtiyaçları, meslek sorunları derken, bazen yetişmekte zorluk çeksek de her şeyin üstesinden geliyorum” diyen Ceylan Kaptan ekliyor; “Mesleğin hayalinse gerisi teferruattır!”

Kadın isterse her şeyin üstesinden gelir!

“Yapamazsın! Olamazsın! Beceremezsin! Başaramazsın! denilen her şeyi başardım! Bütün taşlı yollarda, düşe kalka başardım; azmin elini hiç bırakmadım.” diyen Ceylan Kaptan; “Kadın isterse her şeyin üstesinden gelir! Kadın arkadaşlarım! Yıkılmayın! Hayallerinizden, umutlarınızdan asla vazgeçmeyin! Önünüze ne kadar engel çıkarsa çıksın, inanmak başarmanın yarısıdır, asla vazgeçmeyin!  Sevgili erkekler!  Size hayat arkadaşı olan kadınlarımıza biraz daha saygılı, ön yargısız, yanında olarak onların da ayaklarının üstünde durmasına yardımcı olun! Her türlü zorluklarla mücadele etmesine destek olun;  kadınlar sizin nasıl her daim destekçiniz ise sizde her daim arkalarında olun. Bu vesile ile tüm hemcinslerimin kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: Öykü İmset