Evet, Ahmet Yenilmez'den sonra eski dizileri bizlere hatırlatan bir de ünlü oyuncumuz "Orhan Bıyıklı" var. Zaten birçok kişi onu tanıyor. Tanımayanlar da (Ekip 1) dizisinden Akif Emir'e bakabilir. Ekip 1'in kahramanı AKİF EMİR!!
Ekip 1 yani "Nizama Adanmış Ruhlar" dizisinde o aksiyonlu sahneler ve duygusal müzikler bizleri daha çok etkiliyor. Ben şahsen yazar olarak bu yazıyı yazma içerisindeysem, bilirsiniz ki eski dizilere ve oyuncularına bir duygu beslediğimden dolayıdır. Sevgili Orhan Bey'i görmeye gitmedim ama onu diziler de görerek ve bu yazıyı yazarak sevgimi belirtmek istedim.
Orhan Bıyıklı İzmit'de doğmuştur ve şuan yaşamını İzmit'de sürdürdüğünü biliyorum. Küçüklüğünden beridir tiyatroya bir ilgisi olduğunu sizler de duymuşsunuzdur herhalde. Zaten birçok oyuncu tiyatroya ilgisi olduktan sonra diziler de oyunculuğunu ve yönetmenliğini sergilerler.

Bildiğime göre babasının, yani Aziz Bıyıklı'nın kıraathanesinde birçok değişik ve farklı insanları görmüştür. Bu da ona yaşamı ve farklı insanların farklı tarzlarını, konuşmalarını fark ettirmiştir. Tabi ki de oyuncu olacaksan, hayatımızda ki insanlardan da tecrübe edinmek olmazsa olmazıdır.
Orhan Bey'in okuduğu lise de bir yarışma düzenlenmiş ve Orhan Bey o yarışmada birinci olarak en iyi oyuncu ünvanını almıştır. Ben de bu ödülü Orhan Bıyıklı'ya öngördükleri için kendi şahsım adına teşekkürlerimi iletirim. Bu ödülü hak eden bir oyuncudur.
Eskiler de şimdi olduğu gibi çocuğunu okutmak isteyen birçok fakir aileler var. Orhan Bey'de o zamanlar durumları iyi olmadığı için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavına giriş yapmıştır. Her çocuktan biri istediği yeteneğin veya mesleğin üzerine gitmek için çabalarlar ve elde ederler mutlaka. Çünkü Allah, insanlara sabır vermiştir ve çabaladıklarını görmüştür. Orhan Bıyıklı'da aynen tiyatro oyunculuğunun üzerine giderek istediğini elde etmiştir. Sen çabaladıktan sonra "Allah ne isterse o olur."
Sayın Orhan Bıyıklı'nın İzmit'de pastane işlettiğini duydum. Ben de eğer kabul ederlerse birgün yanlarına gelmeyi ve görmeyi isterim. Sizlere selamlarımı gönderiyorum.