Dünyanın en prestijli turizm ödüllerinden World Luxury Hotel Awards bu sene İsviçre’de yer alan Kulm Hotel St. Moritz’de düzenlendi. Dünya çapında hizmet endüstrisi standartlarının temelini oluşturan World Luxury Hotel Awards, yapılan 300.000’den fazla oylama ile en lüks otelleri belirledi.
 
Bugüne kadar başarısını dünya çapında ve Türkiye’de birçok kuruluş ve organizasyonun ödülleri ile kanıtlayan, Kapadokya’nın en özel otellerinden “Museum Hotel” World Luxury Hotel 2017’de ‘‘Türkiye’nin en iyi lüks gurme oteli’’ ödülüne layık görülerek başarısını bir kez daha taçlandırdı.
 
Hayranlık uyandıran Kapadokya mirasına, özgün mimari dokusu ve “yaşayan müze” konseptiyle eşlik eden, şarap çeşmeli odaları, otele özel üretim şarap çeşitleri ve L’ila Restoran’ın fark yaratan lezzetleriyle Türkiye’nin tek Relais & Chateaux ünvanlı oteli “Museum Hotel” aldığı bu ödülle, yemek ve şarap konusundaki iddiasını da kanıtlamış oldu.
 
Ömer Tosun tarafından kurulan ve gerek ambiyansı, gerek kişiye özel hizmet anlayışı ile dünya çapında büyük bir üne sahip olan Museum Hotel geçmişte aldığı Avrupa’nın En iyi Küçük Oteli (2013), Avrupa’nın En iyi Otel Mimarisi (2013), Türkiye’nin En iyi Küçük Oteli (2013 ve 2014), Türkiye’nin En iyi Otel Mimarisi (2013), Türkiye’nin En İyi Butik / Özel Belgeli Oteli (2014), Türkiye’nin En iyi Kültür Turizmi Yatırımı (2013), Türkiye’nin En iyi Tarihi Lüks Oteli (2013), Türkiye’nin En iyi Otel Restorasyonu ve Yenilemesi (2013), En iyi Butik Otel Lokasyonu (2013), Avrupa’nın en iyi lüks butik oteli (2015), En İyi Butik Toplantı Hizmeti Veren Tesis (2017) ödüllerine bir yenisini daha ekledi.