Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir ve Avanos ilçesinde toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum çalışmaları çerçevesinde Nevşehir il merkezindeki temaslarının ardından Avanos ilçesine geçti. Beraberinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve diğer yetkililer ile birlikte Cuma Namazını ilçedeki Merkez Camii’nde kılan Bakan Bozdağ, namaz çıkışında vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti.

Daha sonra partisinin ilçe başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Bakan Bozdağ’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.
Mitingde ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak ve Türkiye’yi bölmek isteyen bir takım çevrelerin seçimlerde elde edemediklerini darbelerle elde etmeye çalıştıklarını belirterek 15 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının dik duruşu ile darbecilere sert bir cevap verildiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Açıkgöz ise; 15 yıllık iktidarları döneminde kimsenin hayal edemeyeceği hizmetlerin gerçekleştirildiğini ve Türkiye’nin ciddi bir büyüme ivmesi kazandığını vurgulayarak bu istikrarın sürmesi için vesayet ve çift başlılığı ortadan kaldırmak için 16 Nisan’da sandığa gidecek olan vatandaşların ‘Evet’ oyu kullanması çağrısında bulundu.

‘BOZDAĞ AVANOSLULARA HİTAP ETTİ’ 

Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Bozdağ ise, Avanoslu vatandaşlara cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Türkiye'nin 16 Nisan'da tarihi bir gün yaşayacağını belirten Bozdağ konuşmasında şunları söyledi:

 “İlk defa cumhurbaşkanına cezai sorumluluk da getiriyoruz. İşlediği iddia edilen bütün suçlardan dolayı yargılanabilecek. Yasamayı ayırdık, yürütmeyi ayırdık, yürütme yetkisini kullanan cumhurbaşkanına tam siyasal sorumluluk tanıdık, halk ve yasama denetimini koyduk. Yargı denetimini tam koyduk. Ceza sorumluluğunu tam koyduk. Bütün bunlar ayrı ayrı ellerde yönetilecek. 'Tek adamlık' olacak diye ahkam kesmeler devam edecek. Kurduğumuz yeni sistem hiç kimsenin Türkiye’de tek adam olmasına izin vermeyecek mekanizmaları, sigortaları bünyesinde barındıran sistem. Şimdi Tayyip Erdoğan sonrası 'ne olacak' diyorlar. İşte bu sistem Tayyip Erdoğan'dan sonrası için gelen bir sistem. Ondan sonrasını teminat altına alıyor. Biz diyoruz ki 'sizin yüzde 50 artı 1’inizin oyunu alan Türkiye'yi yönetsin.' Bunun neresi kötü. 'Tek adam olacak' diyor. Nasıl olacakmış bir anlatsın.”

Bozdağ’a konuşmasının ardından partisinin ilçe teşkilatı yöneticileri tarafından üzerinde ‘Evet’ yazan çini bir tabak hediye edildi.