Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ'ın isimleri öne çıkıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partiyi olağanüstü kongreye götürme kararı aldığını, kongrenin 22 Mayıs’ta toplanacağını ve kendisinin aday olmayacağını açıklamasının ardından, gözler AK Parti’nin 3. Genel Başkanı’nın kim olacağına çevrildi.

AK Parti’nin 22 Mayıs’taki kongresi, parti tarihindeki 2. Olağanüstü Kongre olacak. Kongrenin bir adaylık yarışına sahne olmamasına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işaret edeceği bir ismin delegelerin tümünün imzasıyla kongrede tek aday olmasına ve genel başkan seçilmesine, ardından da o ismin hükümeti kurma görevini üstlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Habertürk'ün haberine göre, AK Parti kulislerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan seçildiği olağanüstü kongrede de adı gündeme gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ismi genel başkanlık ve başbakanlık için öne çıkıyor.

Bir diğer önemli aday Adalet Bakanı Bekir Bozdağ. Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi hedefi düşünüldüğünde, Bozdağ’ın, başkanlık sistemi öncesindeki son başbakan olacağı konuşuluyor.