3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneğini (GÖR-BİR) ziyaret eden AK Parti Nar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Usta, "Aslında 3 Aralık bir kutlama değil, farkındalık günüdür ve engellilerimiz aklımıza sadece bu günde gelmiyor. Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur." dedi.

Nar Belediye Başkan A.Adayı Usta; “Bugün gözümüz görebilir, kulağımız duyabilir, konuşabiliriz, koşabiliriz, oynayabiliriz. Yani sağlıklı ve dinç bir insanın yapması gereken her şeyi birçoğumuz yapabiliriz. Ama ya yarınımız? Yarına engelli olmayacağımız ya da yaşlılığımızda elden ayaktan düşmeyeceğimizin bir garantisi var mı? Tabi ki yok. Hepimize düşen görev, engelli ve yaşlılarımızı anlamak, onlara destek olmak, hizmet üretirken engellilerimizin ve yaşlılarımızın ihtiyaçlarını da gözetmektir. 
Toplumsal dayanışmanın ve gelişmişliğin en önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların ve engellilerin karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme imkânlarının onlara sunulmasıdır. AK Parti hükümetimiz nezdinde yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik bir çok çalışmalar gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmektedir.  Yaşlılarımızın ve engellilerimizin sorunlarına sahip çıkmak herşeyden önce bir insanlık ve vatandaşlık görevimizdir. Engelliler adına üretilen hizmetler dinî, vicdanî, ahlaki ve millî görev olarak addettiğimiz çalışmalardır. Çünkü engellilik durumunu doğru kavramadan, insanlığımıza mana derinliği kazandıramayız. Engellilerin dışlandığı bir hayat, bilinçli ve vicdanlı insanların hayatı olamaz. Onlarsız bir yaşamı asla kabul edemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalığımızın artacağı, sevgiyle kucaklaşacağımız nice günlerimizin olması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.