Nevşehir Ülkü Ocakları 7 Temmuz 1980 tarihinde şehadete yürüyen, Nevşehirli Şehitler, Ömer Naci BAYYURT ve Serdar ÖGE'nin şehadetlerinin yıldönümünde onları unutmayarak, mezarlarını ziyaret etti.

Ardından Nevşehirli Şehitlerimiz, Ömer Naci BAYYURT ve Serdar ÖGE'nin şehadetlerinin yıldönümünde Nevşehir Ülkü Ocakları il binasında Kur-an'ı Kerim tilaveti okundu. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 

“ Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Bilakis, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. “

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÖMER NACİ BAYYURT
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 7 TEMMUZ 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: NEVŞEHİR
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
Ömer Naci İstanbul Fikirtepe Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünde okuyordu.

OLAY GÜNÜ: 

Olayın olduğu gün, Ömer Naci Bayyurt ve yeğeni Serdar Öge ile birlikte Beşiktaş’ta ki eve geldiler. Akşam geç vakte kadar oturdular. Alim Ulusoy artık Fatih’e dönmeleri gerektiğini söyledi. Fakat Ahmet Kılıçaslan geç olduğu için kalmalarında ısrar etti. Bunun üzerine orada kaldılar. Evde toplam 5 kişiydiler.
Sabah vaktiydi, saat 6,30 sıralarıydı. Ev sahibi Ahmet Kılıçaslan kahvaltı hazırlıyordu. Alim ve Ömer Naci’de yardım ediyordu. Serdar ise uyuyordu. İşte bu sıralarda kapı çaldı. Kapıyı çalanlar polis olduklarını söylediler.  Kapının açılmasıyla birlikte 6 militan, eve içeri girdiler. Önce Alim’i, sonra Ömer Naci’yi ve ardından Serdar Öge’yi katlettiler. Ellerindeki silahlarla evin içindekileri kurşun yağmuruna tuttular. Uyuyan Serdar’ın odasına kadar girip onu da kurşunladılar. Sonra da çıkıp gittiler. Alim Ulusoy, Serdar Öge, Ömer Naci Bayyurt olay yerinde şehit oldu. Ahmet Kılıçarslan ise ağır yaralandı. Olay anında dolaba saklanma fırsatı bulan Hayri Pamukçu ise kurtuldu.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SERDAR ÖGE
ŞEHİT OLDUĞU TARİH
: 7 TEMMUZ 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL

DOĞDUĞU YER: NEVŞEHİR

MESLEĞİ: İŞÇİ

17 yaşındaydı. Genç yaşta gurbete çıktı. İstanbul’da bulunan dayı Ömer Naci Bayyurt’un yanında kalmaya başladı. Bir televizyon tamircisinin yanında çalışıyordu. BÜD (Büyük Ülkü Derneği) Fatih İlçesine üyeydi.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.