Profesyonellerle çalışmak böyle bir şey işte!...
   Seçime sayılı günler kaldı.
   Kim ne sonuç alır bilemem ama bir gerçek var ki bu kez tüm partiler mükemmel hazırlanmış. Kutlamak lazım.
   Liderlerin seçim meydanlarındaki konuşmalarından bahsetmiyorum, çünkü onlarda bir değişiklik yok. Düzey aynı, tek yapılan sataşmak, bundan artık kimse tat da almıyor zevk de.
  Ben seçim reklamlarından bahsediyorum. Hemen tüm partilerin hazırlattıkları seçim reklamları süper. Tamamen profesyonel ekipler tarafından hazırlanmış. Etkileyici, çarpıcı ve tam hedefe yönelik. 
   İşte reklam böyle olmalı. Sürekli değişken, sosyal mesaj içerikli, insan kaynaklı ve zeka ürünü.
   AK PARTİ’nin insan temalı reklamlarında sosyal hayata yönelik güzel mesajlar var. “Onlar konuşur AK PARTİ yapar” tuttu. Günlük yaşamda her alanda ağızlarda pelesenk. Yapılan icraatlara yönelik vurgularda diyaloglar yerinde ve etkili. Çeşitli halk kesiminden insanlar kullanılması da önemli. Ayrıca seçim şarkıları da güzel hazırlanmış. Metinleri mesaj yüklü ve kulağı tırmalamıyor.
   CHP’nin “milletçe alkışlıyoruz” u çok başarılı o da günlük yaşamda dillerde. Kullanılan materyaller, halk içinden insanların doğal konuşmaları, ekonomi ağırlıklı derin ve anlam yüklü mesajlar, doğru ve etkin söylemler. Halkın her kesiminden, her yaş grubundan seçilmiş rol dağılımı, net ve doğrudan damardan yüklemeler. Çok başarılı bir ekibin elinden çıkan reklam spotları olduğu belli.
   MHP’nin “hatırla” spotu müthiş bir buluş. Tebrik etmek lazım. Sayfalar dolusu anlatımları 1 saniyede yazı ile beyne kazımak dahice bir fikir. İktidar partisine yönelik eleştirilerini hatırla vurgusu altında bir cümle ile netleştirmek, bu işin arkasında profesyonel bir ekip olduğunu belli ediyor. Ayrıca “bizimle yürü” sloganını tüm illerin adı ile kullanarak genele yaymak da etkileyici.
   Milli Birlik sloganının da hakkını telim etmek lazım çok derin bir anlam yüklemesiyle “Büyük birlik içinde, saadetin gücünde” sloganı şarkıya da uyarlanınca nefis olmuş.
   HDP’nin “BİZ’ler iktidara” sı da çok akılcı ve etkili bence. Toplumun tamamını kucaklayan bir slogan.
   Bu seçimde adaylardan, partilerden çok reklam ajansları çalışmış gibi, ne dersiniz?