Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı yeni alınan cihaz hakkında şunları söyledi:

              

“Bronkoskopi (Akciğerdeki hava yollarının içerden görüntülenmesi işlemi) Havayolları içindeki lezyonların tanımlanmasında kullanıldığı gibi, erken evre akciğer kanserinin tanısında, ileri evre akciğer kanserinde havayollarındaki tıkanıklıkların açılmasında, akciğer enfeksiyonlarında enfeksiyon etkeninin tespitinde, Hastanemizde Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahı uzmanları tarafından kullanılmakta ve gerekirse parça alınınarak Patoloji Laboratuvarlarımızda incelenmektedir.” dedi.

 

Boyalı, “ Şimdiye kadar Nevşehirde böyle bir Videolu Bronkoskopi cihazın olmaması nedeniyle hastaların Nevşehir dışındaki illere gitmek zorunda kaldıklarını anlatarak, “Artık bundan sonra bronskopi için hastalarımız şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak. Şehrimize Sağlık alanında yeni cihazlar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Hastanemizdeki Göğüs Hastalıkları Polikliniğine müracaat eden hastalarımız Göğüs Hastalıkları Uzmanları Uzm. Dr. Aysel TALAN, Uzm. Dr. Fatma ÇÖMÇE , Uzm. Dr. Ayşen ÖZ tarafından  muayene edilmekte ve bronkoskopi işlemi yapılması uygun görülen hastalarımıza haftanın Salı, Çarşamba, Perşembe günlerinde bronkoskopi işlemi yapılmaktadır.