Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Can ve Mal Varlığına karşı işlenen suçlarla mücadele kapsamında Niğde il merkezinde meydana gelen olaylarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan titiz çalışmalarda; 01.02.2024 günü Niğde İl merkezinde meydana gelen işyerine silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 4 (Dört) Şüpheli şahıs İl merkezi ve Nevşehir ilinde düzenlenen operasyon sonucu yakalandı.

Konu ile ilgili 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 1 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakıldı.

Şüpheli şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda; GENEL 2 Adet ruhsatsız tüfek, 1 Adet otomatik silah ve silaha ait 2 Adet Şarjör, 18 Adet Fişek, 5 Adet kayıt dışı cep telefonu ele geçirilmiştir.

Niğde İlimiz genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tedbirlerimiz ve meydana gelen olayların aydınlatılması ve yakalanmasına yönelik çalışmalarımız hassasiyetle sürdürülmektedir.