AK Parti Genel Merkez 7.bölge Yerel Yönetimler Bölge Danışma Toplantısında söz alan Ürgüp e bağlı Başdere Kasabasının Belediye Başkanı Mustafa Karaman nüfusu 2000 Altında olan Belediyelerin durumu hakkındaki konuşması ve önerisi büyük takdir topladı.

 “KAPATILACAK BELEDİYELER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı ' 7. Bölge Yerel Yönetimler (Ankara, Kayseri, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Nevşehir, Kırşehir) Bölge Danışma Toplantısı geçtiğimiz hafta ANFA Kongre ve Sergi Sarayı ' nda gerçekleştirilmişti. Toplantıda Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman da söz alarak 2000 altında kalan Belediyelerin malum durumu hakkında bir konuşma yaptı.

 

Ürgüp e bağlı Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman 7.bölge Yerel Yönetimler Bölge Danışma Toplantısında yaptığı konuşmasında Kesinlikle bu belediyelerin kapatılmaması belediyelerin kapatılması yıllardır belediye olan kasabaların köy olması yeterli hizmeti asla alamayacagını ve kasabamızın nüfus yetersizlıgını 10 km yakınlıgındakı köyleri bırlestırlmesı hatta zorunlu bırlestırlimesı ıle bu sorunun çözulecegı ve ancak bu şekilde o köylerinde daha iyi hizmet alacaklarını belirtti.

Başdere Belediye Başkanı Karaman’ın bu konuşması ve önerisi büyük takdir ve beğeni topladı.Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Tanrıverdi de bu teklife sıcak bakarak olabileceğini belirtti.

Nüfus yetersizliği yüzünden 2000 nin altında kalan Belediyelerin köye dönüştürülmesi konusunda ki belirsizliğin önümüzdeki günlerde netleştirilmesi ve 2013 Yerel seçimler öncesinde konuya ilişkin son noktanın konulması bekleniyor.

 

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı ' 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısına Ürgüp ten İlçe ve belde Belediye Başkanları ve parti teşkilatlarıda yer almıştı.