Nevşehir Ticaret  Borsası konferans salonunda Nevşehir GESİAD Derneğinin de desteği ile gerçekleştirilen ve  NEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi başta olmak üzere çeşitli fakülte ve yüksekokullarında öğrenimlerini devam ettiren öğrencilerle bir araya gelen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, öğrencilerin önlerindeki süreçte daha başarılı olabilmeleri için bir dizi tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerden sürekli yeni bilgiler edinmeleri  ve bu doğrultuda yeni  farklı düşünceler üretmeleri çağrısında bulunan  Ünver “ Ülkemizin idari ve siyasi anlamdaki yönetiminden bilimsel gelişmelere kadar her alanda sorumluluğu elinde bulunduracak gençlerimizin yeni düşüncelerle aziz milletimizin hayatlarını kolaylaştırıcı ve ülkemizi diğer ülkelerle her zeminde yarışabilme noktasına da ulaştıracak farklı çalışmalara imza atmalarını istiyorum,sizden icat çıkartmalarını istiyorum.Yıllardan beri düşündükleri sonrasında toplum hayatının işleyişini kolaylaştırıcı,yöntem geliştirici şekilde bir şeyleri ortaya koymaya çalışan gençlerimizin önüne konulan engelleri hepimiz yaşadık. Halen de böyle bir düşünce tüm anlamsızlığı ile devam ediyor. Denilir ki ; ‘İcat çıkartma,  otur oturduğun yerde,senden başkası bilmiyor sanki. “ Lütfen bu tür sözlere aldırış bile etmeyin.  Ortaya koyacağınız düşüncenin de arkasında durarak bunu ifade edin. Hayatınızda önünüzü kesmeye çalışanlarla,size tecrübelerini aktarmaya çalışanları iyi belirleyin. Günümüzde ne yazık ki bazı ön yargıların adeta bir kural haline getirildiğini görüyoruz. Sizler tüm  ön yargılardan uzak bir şekilde başarıya odaklanın,bu şekilde hedefinize ulaşma imkanı bulursunuz.”dedi.

Ünver,toplum hayatına ilişkin bir dizi saptamalarda da bulunduktan sonra öğrencilerin Belediye çalışmaları başta olmak üzere bundan sonraki süreçte hedeflenen yatırımlara ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Sohbet sonrasında Nevşehir GESİAD Başkanı İrfan Avşar,derneğin teşekkür şildini Belediye Başkanı Hasan Ünver’e takdim etti.