Önümüzdeki seçimlerde oy kullanacak seçmenler üzerinde yapılan araştırma, kadın seçmen sayısının erkeklere göre daha fazla olduğunu ortaya koydu.
2014 Mahalli Seçimlerinde oy kullanacaklar arasında yapılan istatistiki araştırmada kadınların sayısının erkeklere oranla daha fazla olduğu ortaya çıktı. Nevşehir özelindeki durum ise Yurt geneli ile paralellik arzediyor.Nevşehir'deki toplam seçmenin %49'u erkeklerden oluşurken %51'ini kadınlar oluşturuyor.

En fazla kadın Ürgüp'te...!

İstatistiksel rakamlara göre Nevşehir ilçelerin'de en fazla erkek oranı Avanos ilçemizde, en fazla kadın oranı ise Ürgüp ilçemizde bulunuyor. Kadın nüfusun erkeklere oranla en az olduğu ilçemiz yine Hacıbektaş. Bu duruma göre Hacıbektaşta belediye başkanı olmak isteyen adayların ağırlıkta kadınlara yönelik politikalar üretmeleri gerekiyor.

Tüm seçimlerde siyasi partilerin kadın örgütlerinin rolünün çok önemli olduğu bilinir. Yapılan bu araştırma neticesi gösteriyor ki kadın kollarının önemi bir kat daha artıyor. Çünkü kadın siyasetçiler her eve girebilir erkeklerin ulaşamayacağı kadın seçmene de rahatlıkla ulaşabilir.