Ak Parti Avanos  İlçe danışma kurulu meclis toplantısı yapıldı.

AK Parti Avanos İlçe Danışma kurulu meclis toplantısına AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf YANAR, İlçe Başkanı Serkan FERALAN, İl Genel Meclis üyeleri Fatma Baba PARMAKSIZ, Şaban TOPUZ,  Özkonak  Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU, Çalış Belediye Başkanı Alpaslan ÖZER, Ak Parti Nevşehir İl Yönetim Kurulu Üyesi Teyvik EKİCİ , muhtarlar ve partililer katıldı.
AK Parti Avanos İlçe Danışma Meclis Kurul toplantısında,Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Yasin HASANOĞLU Gençlik Kolları olarak Yapmış oldukları Faaliyetler hakkında Hazirunu  bilgilendirdi. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Baba PARMAKSIZ Kadın Kolları Olarak Yapmış oldukları Faaliyetlerle ilgili sunum yaptı. Çalış Belde Belediye Başkanı Alpaslan ÖZER Kasabada yapılan Hizmetlerle ilgili bilgilendirme sunumu yaptı  Ak Parti Avanos  İlçe Başkanı Serkan Naci FERALAN Ak Partini Hizmetlerinin Tüm Yurdu sardığını Yapılan Hizmetlerin halkımız tarafından her zaman takdir gördüğünü belirterek  Halkımız her zaman Hizmetin yanında dimdik durduğunu belirtti. Avanos İl Genel Meclis üyesi Şaban TOPUZ , Avanos Köylerine  yapılan hizmetlerle ilgili hazirunu bilgilendirirken Beldelikten köye dönüşen beldelerin sorunlarının Köylerden daha fazla olduğunu belirterek Köye dönüşen Beldeler Şimdi Daha güzel Hizmet Almaya başladığını belirtti.  AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER  ise burada yaptığı konuşmada Ak Parti iktidara geldiği günden günümüze diğer partilerin hayal bile edemediği hizmetleri bir bir hayata geçirdi geçirmeye devam ediyor 1 Kasım seçimlerinde Vaat  edilen Bütün Vaatleri 
 Örneğin üniversite öğrencilerinin aylık kredi bursu yılbaşından itibaren 330 liradan 400 liraya,  Girişimci gençler için 150 bin liraya varan desteğin ve vergi muafiyeti, Bu kapsamda gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız destek,

 Yeni iş kuran gençler 3 yıl boyunca Gelir Vergisinden 'nden muaf olacak. Çiftçilik yapmak isteyen gençler de geliştirdikleri projeler karşılığında 30 bin lira hibe alacak.
 İşverenlerin istihdam sağlaması ve gençlerin tecrübe kazanması için yeni iş bulan gençlerin sigorta primleri 1 yıl boyunca devlet tarafından ödenecek.

Ak Partini Vaatleri arasında iş dünyasını da yakından ilgilendiren maddeler var. Örneğin Yeni Vergi Usul Kanunu hayata geçirilecek. Yine 30 bin liraya kadar faizsiz kredinin yanında, basit usulle çalışan esnaftan vergi alınmayacak. 51 ilde uygulanan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğu kaldırılacak. Bazı sektörlere karşılıksız fabrika yeri yapma desteği verilecek.

Asgari ücretin 1000 liradan 1300 liraya çıkacağı yeni yılla birlikte toplumun birçok kesimine de ekonomik konularda destekler yağacak. Polislerin maaşlarına 240 ile 580 lira arasında artış yapılırken, emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artırılacak. Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık ilave 1200 lira verilecek. Ayrıca astsubayların en önemli sorunu olan 2003 yılı öncesi ve sonrası mezuniyetler ile oluşan farkı gideren emeklilik intibakları gerçekleştirilecek. Muhtarların maaşları da 1000 liradan 1300 liraya çıkarılacak. 

Avanos Toki, Huzurevi, Avanos’a Öğretmenevi yanına Muhteşem bir Kültür  Merkezi Avanos Belediyesi Çakıl Ocağı İl Genel Meclis Üyelerinin çalışmalarıyla 3 Yıllığına İhale edilerek 312 Bin liraya Avanos’lunun hizmetine verilecek, Kısacası Nevşehir’e Avanos’a Bütün İlçelerimize yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU  tarafından imzalanan başarı belgelerini Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER partililere tek tek takdim etti.Daha sonra Kalaba, Çalış Beldeleri ve Topaklı Köylerini ziyaret etti Kalaba ve Çalış’ta  Kahvede Vatandaşlarla biraraya gelen GİZLİGİDER Vatandaşların sorunlarını dinledi . Çalış Beldesinde ve Topaklı Köyünde Yakınları ölen vatandaşların evlerini ziyaret ederek Taziyede bulundu