Gizligider Viyana’da TBMM-AB Hoşgörü Sempozyumunda Konuştu....

AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Av.Ebubekir Gizligider Avusturya’nın Kültür Başkenti Viyana da ki HOŞGÖRÜ Sempozyum konuşmasında:”Anadolu'nun tam manasıyla bir Hoşgörü merkezi olduğunu, Kapadokya örneğiyle anlatarak toplantıdaki AB katılımcılarına sordu: Bizde(Kapadokya'da), binlerce Kilise itinayla korunurken siz neden bir Camii yapımına izin vermiyorsunuz …?


Viyana’da TBMM-AB Hoşgörü Sempozyumu Devam Ediyor...

Sözde Hoşgörü ve Demokrasinin Kalesiyiz diyen AB Temsilcileri Gizligider'in Bu sorusuna cevap vermek hiçte kolay olmadı...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Av.Ebubekir Gizligider, Viyana da düzenlenen Sempozyum hakkında FİB Haber Merkezimize şu genel bilgileri verdi.;‘‘Viyana tabii her şeye rağmen doğu ile batı arasında önemli bir geçiş kenti . Bizimde burayla ilgili geçmişten günümüze vücut hattı bir çok hatıralarımız var. Dolayısıyla Türkiye, Avrupa birliği ilişkilerinde çok stratejik bir kavramı olan, tolerans hoşgörü veya bugün tasfiye etmeye çalıştığımız biçimiyle müsamaha kültürü için ve konuşmak için uygun bir mekan gayet güzel verimli bir toplantı oldu. Bu toplantı vesilesiyle gerek Türk kamuoyunda gerek Avrupa kamu oyunda Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerindeki deyim yerindeyse seri rüzgarlarının tarihi ve kültürel köklerine inme fırsatını bulduk bunun konjonktürel bir durum olmayabileceğini bunun arka planda yatan nedenleri iyi bilerek çözüm getirebileceğimizi, bunları konuşma fırsatımız oldu bu anlamda bence oldukça verimli oldu.

 Bu Sempozyumun insanları yakınlaştırması , Avrupa ve Türkiye için acil olduğunu ve diyalog üzerinde tartışmamız gerektiğini .İnsanların birbirlerini iyi tanımalarını sağlayacağını düşünüyorum. Bu insanları bir araya getiren ön yargıları kaldıran bir sempozyum oldu . Bunun için çok mutluyum.Grup içindeki bu heyecanlı çalışmada en önemlisi, ortak çözümler bulmaktır dedi.

Gizligider Sempozyum dışında Tarihi Viyana da bir takım gezi ve incelemlerde bulundu.Hoşgörü kapsamında Zaman Gazetesi Avusturya temsilciliğini ziyaret eden Gizligider burada çok sıcak bir ortamda ilgiyle karşılandı.Bol bol Ülkmeiz ve Kapadokya hakkında konuklara bilgiler verdi ve Gerek doğa gerekse İnanç turizmi için Kapadokya nın Dünyada bir eşi benzeri olmadığını vurgulayarak Kapadokya hakkında broşürler dağıttı.

Viyana Marriott Hotel’de gerçekleşen Hoşgörü Sempozyumu’nun bugün (Salı günü) akşam bitmesi öngörülüyor.

   GİZLİDER’İN VİYANA TEMASLARI DEVAM EDİYOR

Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir GİZLİGİDER Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Hoşgörü Sempozyumu için gittiği Viyana’da yaptığı konuşmada “Anadolu’nun hoşgörünün merkezi olduğunu Kapadokya Çardak Kilise-Camisi, Ihlara Vadisi’nde bulunan Kırk Damaltı Kilisesi örnekleri ile anlattı ve bizde binlerce Kilise itinayla korunurken siz neden Camii yapımına izin vermiyorsunuz?”diye sordu.

GİZLİGİDER Viyana’da da bölge sorunlarını da yakından takip etmeyi sürdürerek Patates teşviki ile ilgili gelişmeleri an ve an takibini sürdürmektedir.

 

“Hoşgörü Sempozyumu” sonrası Viyana saha ziyaretlerinde bulunan GİZLİGİDER heyet olarak Zaman Gazetesi Avusturya’yı, Cumhurbaşkanlığı Binasını, Avusturya parlamentosunu ziyaret etmişlerdir. GİZLİGİDER heyetle beraber 28 Kasım 2012 Çarşamba tarihinde yurda döneceklerdir.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Av.Ebubekir Gizligider ve Türk Heyetinin yarın Yurda dönmesi bekleniyor.