MHP Hacıbektaş İlçe Mustafa Başkanı Kurt , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü nedeniyle bir mesaj yayınladı. MHP İlçe Başkanı Mustafa Kurt Mesajında “Kadına Kalkan el, Millete atılan tokattır” dedi.
MHP Hacıbektaş İlçe Mustafa Başkanı Kurt mesajında “ Türk milleti tarihin sahnesine çıktığı ilk günden itibaren kadın-erkek ayrımı yapmadan hayatın her evresinde bir ve beraber hareket etmişlerdir.

Devletini beraber kurmuş beraber yönetmiş savaşta-barışta her zaman birlikte sorumluluk almıştır.
Türk kurultaylarında; Hakanın yanında Hatun vardır.
Hakanın olmadığı zamanlarda kurultayda başkanlık yapmış
Anlaşmalara imza atmış, Resmi yazışmalar yapmıştır.
Türkan Hatun Selcan Hatun gibi örnekler verebiliriz
Osmanlı beyliğinin kuruluşunda; Süleyman Şah’ın eşi Ertuğrul Gazinin Anası Osman Gazinin ninesi “Hayme Ana “ yı en çarpıcı örnek olarak görebiliriz.
Türk-İslam tarihinde ve medeniyetinde kadın geri plana itilmez. Ancak; Emeviler Devri ve sonrasında Arap cahiliye döneminin kız çocuklarına ötekileştirici yaklaşımlarının izlerini görebiliriz.
Türk aile yapısını; Arap kabile anlayışı ve Fars kabile anlayışı olumsuz manada etkilemiş ve kadını sosyal, siyasal ekonomik ve kültürel hayattan uzaklaştırmış ve kadını dört duvar arasına hapsetmiştir. Birçok hurafe İslami hayatta etkili olmuş “töre”  diye Müslüman kadın üzerine deli gömleği olarak giydirilmiştir.
Ta ki; Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna kadar…
Gazi Mustafa Kemal ATATÜR; Türk kadınına gerekli önemi vermiş ve Batılı devletlerden de önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel hayatta; Türk kadınlarını layık olduğu mesafelere taşımıştır.
Türkiye Cumhuriyetleri Hükümetleri olarak kadınlara tanınması gereken hak ve sorumlulukları; Atatürk’ün vefatından sonra istenilen manada veremedik.
Bu gün hala kadın-erkek ayrımı yapılıyorsa kadına şiddet uygulanıyorsa, cahiliye dönemine tabi tutuluyorsa bunların hepsi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ten sonra Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin ayıbıdır.
Onun içindir ki; kadına şiddeti kınamakla görevimizi yapmış sayılmayız gerçek çözümleri üretmeli ve kadınımızı medeni dünyada layık olduğu mevkie çıkarmalıyız.

Biz diyoruz ki;

Kadın;  Nesilleri yoğuran hakikattir !..
Kadına kalkan el, millete atılan tokattır !..
Dünyada; Türk kadını kadar vefalı kadın yoktur !..


Kadın, “Ana “dır, sevgi güneşi !..
Kadın; “vefa “dır Erkeğin evdeşi !..
Kadın;” yar “dır, “vatan”dır, “Anadolu”dur !..
Bizim tarihimiz; Kahraman kadınlarla doludur.
Bütün Nevşehirimize selam olsun !...
Türk Kadını; Her günün kutlu olsun “ dedi