Mısır’da ki idam kararları Nevşehir’de protesto edildi

AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları tarafından Mısır’da haklarında idam kararı verilen 529 kişiye destek amacıyla protesto gösterisi  veimza kampanyası başlatıldı.

Gül bahçe önünde temsili dar ağaçlarının kurularak gerçekleştirilen protesto da konuşan AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, sessizlerin sesi olarak bu katliama bir nebze de olsa dur demek için toplandıklarını belirtti.

Protestoda Nevşehir halkının büyük desteğini gördeklerini belirten Yanar, “ Burada,  Mısır’daki insanlık katliamına dur demek adına, protesto amaçlı toplandık. Bizler sessizlerin sesi olarak bu katliama bir nebze olsun dur denilmesi anlamında bir katkı sağlayabilirsek,  dünya lideri Başbakanımızın gençlik kolları olarak gereken hassasiyeti göstereceğimiz umudundayız. Gün boyu toplanan bu imzalarımızMısır Müftüsüne gönderilecek mektuba eklenerek gönderilecektir” dedi.

Protesto gösterisinde konuşan  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünverise,  Türkiye’yi karıştırmak için 3 ağacın peşine düşerek tüm dünyaya canlı yayın yapan dev medya organlarının 529 Müslüman için verilen idam kararı ile ilgili tek bir satır haber vermemelerinin, tüm Müslümanların uyanışı için bir işaret olması gerektiğine inandığını dile getirerek şöyle konuştu. “ Maalesef bugün  dünya çok ağır bir imtihandan geçiyor.Türkiye’deki sokak olaylarında Türkiye’ yi karıştırmak için duyarlılık gösteren dünyanın büyük medya organları 3 ağacın peşine düşüp tüm dünyaya canlı yayın yaparken, bugün yüzlerce insanın haksız yere idam edilmesini tek satırla bile yer vermemesi artık bizlerin uyanmamız gerektiğini bize anlatan en büyük  işaretlerinden biri. Demek ki mesele dünyanın güzel olması değil kendilerinin emirlerinde olması. Ama biz bu milletin kadirşinaslığı ile ayaktayız  o kardeşlerimiz için dua ediyoruz,tepkilerimizi dile getiriyoruz. Bu bir imtihanı kardeşlerimiz başaracaklar.Belki bu dünyadan 529 kardeşimizi eksiltecekler ama Allah’ın yanına 529 kardeşimizi bizimle birlikte gönderecekler. Allah’dan onları da basirete kavuşturmasını arzu ediyoruz. Zulm ile abad olunmaz. Dualarımızla yüreğimizle o kardeşlerimizin yanındayız.” Dedi.

Daha sonra AK Parti Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapan Üniversite Birim Başkan Yardımcısı Cemal Kutlar,ise şöyle konuştu:

“ Mısır’ın seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 temmuz 2013’te kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına “darbe” dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır.Bu hafta ise 529 İhvan-I Müsliminhareketi taraftarı, yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkûm edildi. darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararları Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. 22 Mart’tan beri Türkiye’de bulunan ve farklı şehirlerde AK Parti’nin yerel seçim çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulan aşağıda ismi yazılı ülkelerin siyasi parti temsilcileri olarak uluslar arası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz. Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursiolmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz.bu vesileyle, 21’inci yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, ırak, doğu Türkistan, Filistin ve arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için de uluslar arası kamuoyunu göreve davet ediyoruz.Mısır da darbe karşıtı gösteri yapan 529 kardeşimiz mısır darbe yönetimi eliyle idam cezasına çaptırılmıştır. Müslüman kardeşlerimiz için safımızı belli etmek adına bu açıklamayı gerekli gördük. bizler duyarlı ve vicdanlı Akgençler olarak İslam coğrafyasındaki olayların hiç birine sessiz kalmadık kalamazdık da.Filistin’deki zulme, Suriye’deki insanlık ayıbına mısırdaki demokrasi katliamına yine sesimizi o günlerde de gür bir şekilde çıkardık. gördüğünüz üzere İslam coğrafyasında kanlar durmuyor akan kanların durması adına sessiz kalmayı tercih eden bedenen insan gözüken kişiler elbet bu sessizliğin altında elleri kanlı bir şekilde tarihteki yerini alacaktır. bizlere düşen bu zulme katliama ses çıkarmayanları insanlığa davet etmektir. birleşmiş milletler gibi oluşumların sessiz kalmasını bizler çok iyi biliyoruz. eğer ki Avrupa’da ya da Müslümanlığın olmadığı ülkelerde haksızlıklara insancıl olarak müdahale edenler söz konusu Müslüman insanlar olunca nerdeler? görüyoruz ki bu ölümlerde vicdanları bile sızlamıyor.Bazı kişi ve oluşumların siyasi baskısı altında sadece ve sadece kan ve zulüm üzerinde ittifak edenler elbet ki kanlar içinde tarihte yerlerini alacaktır. akgençler olarak, adaletsizliğin, savaşın, zulmün işkencenin karşısında siper olmaya, sadece ve sadece rukuda eğilmeye devam edeceğiz”.

2 İdam sehpasının da sembolik olarak kurularak ,Mısır’daki idam olaylarına dikkat çekilmek istendiği protesto da daha sonra ,AK Parti Gençlik Kolları üyeleri tarafından haklarında idam kararı verilen 529 Müslümanı temsilen kırmızı karanfil dağıtıldı.