NEVŞEHİR(MHA) 01 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan erken genel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisinde de aday adaylığı başvuru süresi tamamlandı.

Edinilen bilgiye göre; Parti genel merkezine yapılan başvuruların tam anlamıyla 09 Eylül 2015 Çarşamba günü netleşmesi beklenirken 3 ismin aday adaylığı ile öne çıktığı gözleniyor.

2011 Milletvekilliği seçimlerinde 3. Sıra adayı olan, 2015 7 Haziran seçimlerinde ise liste başı olan Bülent Tekiner yeniden aday adaylığı başvurusunda bulundu. Tekiner’in yanı sıra Ürgüp Kadın Kolları Başkanı Fulya Altınsoy ve Avanos eski belediye başkanı Mehmet Seyhan Duru şu ana kadar aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında.

Cumhuriyet Halk Partisinde bilindiği üzere 7 Haziran seçimleri öncesinde 7 isim Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Bu isimler arasından yapılan ön seçim ile birlikte Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci isimleri aday listesine girmiş ve 7 Haziran seçimlerinde seçmenin önüne CHP Nevşehir Milletvekili adayları olarak çıkmışlardı.

Cumhuriyet Halk Partisinde aday adaylığına başvuruda bulunan isimlerin 9 Eylül 2015 Çarşamba günü netleşmesi bekleniyor.