Nevşehir Belediye Başkanlığını Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan kazanan Hasan Ünver, Nevşehir tarihinde bir ilke imza atarak 3. kez seçilen Belediye Başkanı unvanını kazandı. Nevşehirli seçmenlerin 2004’de yüzde 46, 2009’da yüzde 52 ve son olarak bugün gerçekleştirilen seçim sonuçlarına göre yüzde 55 oranında oyunu alan Hasan Ünver, 1954 tarihinde il haline getirilen Nevşehir’in üst üste seçilen ve her seçim döneminde oyunu artıran ilk ve  tek belediye başkanı unvanının da sahibi oldu.

Türkiye’de 17 Aralık ve 25 Aralık süreci ile birlikte yaşanan gelişmelerin ardından yapılan seçimde ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de muhalefetin genellikle oyunu seçim yarışına girecek tek bir partide birleştirme yönündeki ciddi çabalarına karşın Nevşehirli  seçmenler , AK Parti’de oylarını bütünleştirerek, yeniden Ünver’i belediye başkanı olarak görmek istediklerini hür iradeleri ile 3. Kez ortaya koydular.

Seçim sonuçlarını AK Parti’de oluşturulan seçim ofisinde  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz  ile birlikte izleyen Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver, sandıklardan gelen sonuçlarla yüzde 55 civarında oyu alarak belediye başkanı seçildiğinin belirlenmesinin ardından ,AK Parti İl Binası önünde toplanan coşkulu vatandaş topluluğuna seslendi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı balkonundan vatandaşlara teşekkür eden Ünver, her zaman için Nevşehirlilerle gurur duyduğunu belirterek, partisi ve kendisine gösterilen yakın ilgi ve alakaya yürekten teşekkür ettiğini söyledi.

Nevşehirlilerin bu seçim mücadelesinde bir tarih yazdıklarını dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Nevşehirli kardeşlerimin hizmetkarlığına 3 kez üst üste nail olamadığı böylesine ulvi bir görevi şahsıma vermeleri karşısında tüm kardeşlerime , en kalbi selamlarımı iletiyorum. Seçimde 7 düvel bir araya geldi, ama onların hepsine karşı tek yürek olarak bir araya gelip oylarınızı da kendiniz gibi kenetlediniz. Sizlerin yeniden hizmetkarı olarak gecemizi gündüzümüze katıp, hizmet yarışının bayraktarlığını yapmayı sürdüreceğiz. Biliyorum ki ben, ninelerimin, dedelerimin ,bacılarımın ve diğer kardeşlerimizin seher vakti yaptıkları duaların sonucu olarak bu sonuca ulaştım.  Bugüne kadar başımızı öne eğdirmediniz. Biz de sürekli dik durup eğilmedik. Biz ancak ve ancak Rüku da eğiliriz.  Bize yüzde 55 lik oy oranı ile arkanızdayız mesajı verdiniz. Bu sonucun alınmasında gayretlerini esirgemeyen tüm hemşehrilerime, değerli milletvekillerime, parti teşkilatıma ve aileme teşekkür ediyorum. “dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan,  Nevşehirlilerin de her geçimde olduğu gibi yine hizmetlere sahip çıktıklarını belirterek bundan sonra da el ele kol kola hizmet yarışının sürdürüleceğini ifade etti. Feralan, elde edilen bu sonuçlardan dolayı Nevşehirli vatandaşlara teşekkür etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ’de Nevşehir’de elde edilen bu sonuç karşısında mutluluktan tir tir titrediğini belirterek, kendilerine böyle bir mutluluğu yaşattıklarından dolayı n hemşehrilerine teşekkür etti. Gizligider şöyle konuştu; “Bize sizler dik dur eğilme dediniz, işte AK Parti ve işte Türkiye, işte Nevşehir. Hizmet bayrağımızı sizler arkamızda ve yanı başınızda olduğunuz sürece indiremeyecekler.” dedi.

Daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, vatandaşların tebriklerini kabul etti. Belediye Başkanı Ünver vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada bir süre AK Parti İl binasının önünde vatandaşların tebriklerini de kabul eden Ünver adına, Nevşehir Belediye Hizmet Binası önünde bir işadamı tarafından dualar eşliğinde  bir de kurban kesildi.