Nevşehir’de halkın umudu olan CHP adayı Bülent Tekiner ilçe ilçe dolaşmaya devam ediyor. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı, girilmedik köy bırakmayacağız diyerek yoğun bir tempoda kampanyasını sürdüren Tekiner, diğer adaylar Milletvekili adayları Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci ile birlikte Acıgöl’de esnafı ziyaret etti, halkın sorunlarını dinledi.

ACIGÖL, ACIKÖY OLMUŞ
Acıgöl’ün yokluk çektiğini kaydeden Bülent Tekiner, “Acıgöl’ün adliyesi yok, hastanesi yok. Acıgöl’ü 12 yılda ‘Acıköy’ yaptılar. Esnaf sabah açtığı dükkânını siftah yapamadan kapatıyorsa, bir yerlerde büyük bir yanlışlık var demektir.” dedi. Sorunları bilmenin yeterli olmadığının altını çizen CHP adayı Tekiner, iktidarın laf ürettiğini, CHP’nin ise gerçekçi çözüm önerileriyle Acıgöllülerin karşısına çıkığını dile getirdi.

MAZOT 1 LİRA 50 KURUŞ OLACAK
Geçimini tarım ve hayvancılıktan kazanan yöre halkının kaderine terk edildiğini ifade eden Bülent Tekiner, mazotun fiyatını 1 lira 50 kuruşa düşüreceklerini, bu sayede çiftçilerin girdilerinin azalacağını, mahsulün daha uygun fiyata toplanabileceğini söyledi. Mazotun litre fiyatının aşağıya çekilmesinin, Pazar tezgahlarına da yansıyacağını savunan Bülent Tekiner, “alım gücü yüksek fiyatlar karşısında düşen halkımız da böylece patatesi, domatesi, biberi, fasulyeyi, patlıcan daha ucuza satın alabilecek” dedi.

İŞ YOK GÖÇ VAR
12.879 vatandaşın seçmen olarak oy kullanacağı Acıgöl’de 18-35 yaş aralığında olan seçmen sayısının 5 binden az olduğunu kaydeden Tekiner, bu istatistiğin kırsal alandan kentlere işsizlik nedeniyle göçen genç nüfusun çokluğunu göstermesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci, CHP Acıgöl İlçe Başkanı Halil Aytekin ve diğer partililerle birlikte Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır ile İlçe Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret ettiler.