Soykırım mı tehcir mi?

Sözlük anlamıyla; bir ırkı, canlı türünü, siyasal görüş, din, sosyal durum ya da başka herhangi bir ayırıcı özellikleri ile diğerlerinden ayırt edilebilen bir topluluk ya da bireylerin, yok edicilerin çıkarları doğrultusuna önemli sayıda ve düzenli biçimde yok edilmeleridir.
  
Her yıl 24 Nisan geldiğinde bu konu gündeme gelir, 30 Nisana kadar konuşulur, 1 Mayısta gündem biter, taaa ki gelecek yıl 20 Nisana kadar uyutulur yeniden başlar ve bu böyle devam eder gider.

   Bu bizim açımızdan böyle ama Ermenistan için tam tersi, asla dur durak yoktur, devlet girişimleri bir yana özellikle diaspora muhteşem çalışır, her ülkede 1915 yılı olaylarının soykırım olduğu kendilerince derlenen belgelerle, fotoğraflarla, müziklerle, filmlerle anlatılır bulundukları ülkenin siyasi makamlarına. Böyle olunca da tek taraflı bir inanış hakim olmuştur beyinlerde.

   Kızmayalım beyler bayanlar.

   Adamlar ölesiye çalışıyorlar davalarında haklı olduklarını anlatmak için.

   Hükümetiyle diasporasıyla.

   Bıkmadan usanmadan.

   Biz …biz ne yapıyoruz?

  Haklı olduğumuz bir davada haklılığımızı ispat yerine, bizi soykırımla suçlayanlara kızıyor, birkaç günlüğüne o ülkedeki büyük elçiyi geri çağırıp sonra da geri yolluyoruz hepsi bu.

     Yani geçen yıl yaptığımızın aynını yani. Bu yılda Avusturya elçisini çağırdık birkaç gün sonra geri yollarız.

   1982de Kıbrıs Rum kesimi, ABD de 41 eyalet, 1985 de Arjantin, 1995-2005-2015 Rusya, Kanada 96- 2000-2014 de 3 kez, Yunanistan, Lübnan, Belçika ve daha 25 ülke…….

 Ülkelerle kalsa neyse deve dişi gibi kuruluşlar da katıldı bu kervana, kimleri mi var?

      BM Ayrımcılığın Önlenmesi ve Azınlıkların Korunması Alt Komisyonu, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu, Dünya Kiliseler Konseyi, İnsan Hakları Derneği, YMCA Avrupa Birliği….

   Dünyada 25 ülke soykırım yapılmıştır dedi. Birçok ülke aynı manaya gelen ama –güya-biraz daha yumuşatılmış şekli olan “büyük felaket” dedi.

   Benim asıl merak ettiğim içinde Müslüman ülkelerin de bulunduğu kaç ülke “yok arkadaş Türkiye 1915 de soykırım değil, doğusunu korumak için tehcir yapmıştır.” Dedi.

    Biz ki özellikle Müslüman ülkelerde bir kardeşimizin burnu kanasa anında karşı çıkarız nerde bu ülkeler?

   Yıl 1915 Dünya yanıyor. 1. Dünya savaşının en korkunç en azgın yılı. Rusya doğuya hâkimiyet emeli için Ermeni çeteleri kullanıyor.

Ülke perişan 7 düvel kan emici sülükler gibi dalmış Anadolu’ya, ülkeyi korumak için ne yapılması gerekirse o yapılıyor, Rus işbirlikçisi çeteler bertaraf ediliyor. Haa kurunun yanında yaş da yanmıyor mu? Yanıyor. Topluca Ermeniler sınır dışına çıkarılıyor. Lozan’da da oldu ya. Anadolu’dan Rumlar gönderilmedi mi?

    Bu mesele küsmeyle, trip atmayla, birkaç günlüğüne elçi çekmekle olmuyor artık anlamak lazım.

   Arkadaş biraz zorlasak o tarihte yaşayan buluruz.

   Haklılığımızı anlatmanın çok yolu var ama bizim tavrımız bunlardan biri değil. Tarihçilerimiz var, belgelerimiz var, halılığımızı destekleyecek yüzlerce materyallerimiz var.

   Bu gidişe bir dur demek lazım artık yoksa AB başta olmak üzere “Tanı artık bu soykırımı” bastırmasına ve dayatmasına yenik düşeceğiz.