Bal ligi 6.Grupta lider Yeşil Kırşehirspor'la kendi evinde 0-0 berabere kalan ve şuana kadar ligin namağlup ünvanını sürdüren  Çankırı Belediyesi Gençlikspor gözünü Nevşehirspor'a çevirdi.

Ligde evinde Yeşil Kırşehirsporla 0-0  ve son hafta deplasmanda Kazan Belediyespor'la 2-2 berabere kalan Çankırı Belediye Spor'un şuana kadar tek galibiyeti Niğde Azatlıspor karşısında 4-2 lik skorla bulunuyor. 3 Maçta Topladığı 5 puanla şuan ligde 5.sırada bulunan Çankırı Belediye spor Nevşehirspor maçını ligdeki kaderleri için dönüm  maçı olarak görüyorlar.

Gelin bu hafta sonu deplasmanda oynayacağımız bu önemli maç öncesi takımımızı tanıyalım ve Çankırı Belediye Gençlik Spor'dan son bilgileri www.fibhaber.com ayrıcalığıyla sizlerle paylaşalım..

Kadrolarında
 Fildişili ikide afrikalı oyuncu bulunduran Çankırı Belediye spor karşılaşmasında Kırmızı - Beyazlı ekibimize bol şanslar diliyoruz.
Forma Rengi : Mavi - Beyaz
Stadı : Çankırı Atatürk 
Kulüp Başkanı aynı zamanda AK Partili Çankırı Belediye Başkanı İrfan DİNÇ

Kıyak: İyi bir takım ruhu oluştu

Çankırı Belediyesi Spor İddialı...

Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Teknik Direktör Şenol Kıyak ve Kulüp Müdürü Talip Dönmez, hafta sonu oynanan ve son dakika golüyle 1 puanla dönülen Kazan Belediyespor maçını değerlendirdi. Teknik Direktör Kıyak, “Ligde ses getirecek bir takım kurduk. Grubun iddialı takımlarından birisi olacağız” dedi.

Kazan Belediyespor maçında iyi oynadıklarını belirten Teknik Direktör Şenol Kıyak, “Kazan Belediyespor grubun iyi takımlarından bir tanesi. İyi bir mücadele oldu ve zorlu deplasmandan son dakika golüyle 1 puanla döndük” şeklinde konuştu.

Kıyak, deplasmanda alınan 1 puanın şu an için iyi olduğunu dile getirerek, “Maça iyi başladık ve 1-0 öne geçtik. İyi oyunumuzu sürdürdük farkı 2 ve 3’e çıkarabilecek pozisyonlar da yakaladık ancak hanemize yazdıramadık ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattık. İkinci yarıya rakibimiz değişikliklerle ve iyi oyunla başladı ve beraberliği yakaladı. Golden sonra yüzde yüzlük bir pozisyonu kaçırdık ve dönüşünde kalemizde golü gördük. Futbolun cilvesi böyle bir şey olsa gerek. Bir pozisyon öncesinde biz golü atsak biz 2-1 öne geçektik ama olmadı rakibimiz golü buldu ve onlar 2-1 öne geçti” açıklamasında bulundu.
90+5 de 1 puanı getiren golü bulduklarını ifade eden Kıyak, beraberlik golünden sonra hakemin santra vuruşu yaptırmadan maçı bitiren düdüğü çaldığını söyledi.
Teknik Direktör Şenol Kıyak, 3 maç sonucunda 5 puanla grupta 6. Sırada bulunduklarını belirterek, “Hafta sonu grubun güçlü takımlarından Nevşehir Spor Gençlik takımını evimizde ağırlayacağız. 3 puanı hedefliyoruz. Bu maçı kazanırsak grupta çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyoruz ve bize gelecek olan takımlar çekinerek geleceklerdir” dedi.
Yönetici ve Belediye Başkanı İrfan Dinç’in her zaman yanlarında olduğunu da aktaran Kıyak, “Takım, yönetim, teknik heyet ve Başkanımızla hep birlik beraberlik içindeyiz. Bu sayede iyi futbolumuzu sürdürmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.
-Eksik ve cezalı oyuncu yok-
Kıyak, takımda 1 oyuncu dışında sakat ve cezalı oyuncunun bulunmadığını da dile getirerek, “Oyuncumuz Ahmet Karakaya’nın dışında eksik ve cezalı oyuncumuz yok. Ahmet’in de kolunda küçük bir sakatlığı var ve durumu hafta içi belirginleşecek” diye konuştu.
Yeni kurulmuş bir takım olduklarının altını çizen Kıyak, şöyle devam etti:
“Takımımız BAL ligine yeni yükselmiş ve yeni oyunculardan kurulmuş bir takım. Oturmuş bir iskeletimiz yok. Çankırılı oyuncularımızın sayısı fazla. ilk 18’de en az on Çankırılı sporcularımız yer alıyor. Bu oyuncular Çankırılı ama birbirleriyle aynı takım içinde oynamamış, birbirine alışkın olmayan oyunculardı. Biz bunların bazısını takımımıza transfer ettik, bazısını da kendi yetiştirdiğimiz altyapılardan takıma yükselttik. Buna rağmen iyi gidiyoruz. Kaynaşma sürecini atlattık sayılır. Futbolcular Çankırı’mıza uyum sağladı. Bunun da artı bir yanı var. Kısıtlı bir bütçeyle böyle bir takım kurduk ve bu takımı böyle kimse beklemiyordu. Ligde ses getirecek bir takım kurduk. Grubun iddialı takımlarından birisi olacağız. Ayrıca BAL ligi kolay ve küçümsenecek bir lig değil. Takımlar hemen hemen birbirine denk ve zorlu mücadeleler oluyor. Bu zorlu mücadelelerde toplayabildiğimiz kadar çok puan toplamak istiyoruz.”
Kıyak, ligde 5. 6. Haftadan sonra gruptaki takımların yerlerinin yavaş yavaş belirlenebileceğini de aktararak, “Grupta takımlar arasında puanlar birbirine çok yakın. Önümüzde ki 2-3 maç bizler için kritik maçlar. Zorlu rakiplerle oynayacağız. Eğer 2-3 maç puanlar almaya devam edersek, üst sıraları zorlarız ve hatta hedefimiz şampiyonluk dahi olabilir” şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Şenol Kıyak son olarak 25 Ekim Pazar günü saat 15:00’de evimizde karşılaşacağımız Nevşehir Spor Gençlik maçında tribünleri dolu görmek istediklerini aktardı.

Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulüp Müdürü Talip Dönmez ise Çankırılı sporculara ilk defa bu kadar çok şans verildiğini kaydetti. Dönmez, “Çankırı tarihinde bu bir ilktir. İlk defa bu kadar fazla Çankırılı sporcu bir arada oynuyor” dedi.
Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) 3. Hafta itibariyle 1 galibiyet ve 2 beraberlik alan Çankırı Belediyesi Gençlik Spor, mağlubiyet almayan 3 takımdan biri konumunda bulunuyor.