Yarın Gazi stadında Anadolu derbisine sahne olacak Nevşehirspor GK - 68 Aksaray Belediyespor maçı öncesi, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yakışık almayan sorumsuzluğu her iki dost şehirlerin güzide takımlarını talihsiz bir şekilde karşı karşıya getirdi.

Bölgesel amatör lig 6.Grupta mücadele veren Nevşehirspor GK - 68 Aksaray Belediyespor Anadolu derbisine doğru yaşanan "Saha Krizi" her iki takımı karşı karşıya getiriken maçında şimdiden önüne geçti.

Böyle Vurdumduymazlıkta Olmaz ...!!!

Bölgesel amatör ligde haftanın maçı olarak değerledirilen Nevşehirspor GK - 68 Aksaray Belediyespor maçı için ilimize gelen komşu şehrin takımı, maçın oynanacağı Gazi stadında antrenman yapmak istedi. Fakat, 68 Aksaray Belediyespor'un bu talepleri başta Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer olmak üzere ilgili birimlerin telefonuna ulaşılamayınca antrenmanda yapamadı. Bunun üzerine Aksarayspor cephesinden konuya ilişkin olarak Nevşehirspor Kulübünü suçlayıcı açıklama geldi.

Trajikomik bir şekilde Saha Krizi yaşanmasına neden bu olay sonrası her iki takımın taraftarları sosyal medya üzerinde karşı karşıya geldi. Öyleki Aksaraysporlu taraftarlar durumdan Nevşehirspor'u sorumlu gösterirken, her iki takım taraftarları karşılıklı ağır söz ve tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.


Nevşehirspor yönetimi, Aksarayspor teknik ekibi ve yönetimini kaldığı yerde ziyaret ederek konuyla hiçbir ilgilerinin olmadığını kendilerininde aynı şekilde mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek iki kardeş şehrin takımlarının arasındaki ezeli rekabetin asla dostluğun önüne geçemeyeceğini ifade ettiler. 

Saha krizi yaşanmasına neden olan olay sonrası Nevşehirspor Kulübündende yazılı açıklama geldi. 

Yarın komşu şehrimiz Aksaraysporla oynayacağımız maç öncesi ortamı germek adına yapılan veya yapılmaya çalışılan tüm provakatör eylemler adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Öncelikle Misafir olarak şehrimizde bulunan Aksarayspor futbolcuları ve teknik ekibini en iyi şekilde ağırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugun antreman sahası konusunda sıkıntı çektiklerini, telefonlara yetkililerin cevap vermedeği konusunda bir yazı yazarak sitemkar bir şekilde Nevşehirspor taraftarı ve Nevşehirspor yönetimini sorumlu hale getiren talihsiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Fotoğraflarda da görüldüğü üzere kendi takımımız da kötü saha ve zemin koşullarının giderilmemesi, temizlenmiş sahalarda ise amatör maçların oynanması nedeni ile salonda antreman yaparak günü o şekilde geçirmiştir. Aksarayspor yönetiminin ulaşmaya çalıştığı ancak ulaşamadığı hangi birimde bir yetkili var ise açıklamalarını rica ediyor, Sezon başından beri taraftar olarak ,yönetim olarak herkeze ekstra misafirperverlik gösteren kulübümüzü bu şekilde bir durumla pekiştiren Aksaraylı kardeşlerimizide konulara tam vakıf olarak açıklama yapmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Bizler Nevşehirspor Camiası olarak saha içi ve saha dışında yaptığımız ve yapacağımız tüm davranışlarla örnek olamaya devam edeceğiz.

SAYGILARIMIZLA

Yapılan paylaşımlarda ve yorumlarda sporseverlerin yorumları ise sert oldu;  Sosyal medya üzerinden her iki şehrin güzide camiasını gerginliğe sokan bu olay Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde bir şeylerin artık güzel gitmediğinin su yüzüne çıkarnn en açık göstergesi oldu.

-Nevşehirspor Kulübü Başkanı Muzaffer Leblebici ile başlayan ve devam eden komşu şehir takımları arasındaki dostluk rüzgarları bu olayla büyük yara aldı. Oysaki en son Yozgatspor'u evinde misafir ettiği maçta çiçeklerle karşılayan Nevşehirspor'la Türk Futbolu adına yaşanan güzelliklerin ardından, büyük özen gösterdiği dostluk ilişkileri ve sporda dostluk ve kardeşlik çabalarıda bu manada iki şehir arasına gölge düşürdü.

- Şimdi Bu yarayı kim nasıl saracak?

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu durumu nasıl izah edecek nasıl açıklayacak merak ediyoruz.

Özür Dilemelisin Ünlüer!!!

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer'i, İki dost şehir takımını karşı karşıya getiren bu talihsiz olay sonrası başta, haksız bir şekilde dost şehrimizin takımı ve camiası tarafından eleştirilerine mağruz kalan herşeyden habersiz Nevşehirspor'umuz olmak üzere, komşumuz Aksaray Belediyespor ve tüm spor kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz.

Tüm bu talihsiz yaşanılanlar sonrası her iki komşu şehrimiz takımlarınada yarın oynanacak olan karşılaşmada başarılar diliyoruz. Ve unutulmasınki Nevşehir bir barış kenti olarak asla bu gerginliğin 



HABER: Mustafa FERVEREN