TAŞ MEDRESE

‘’Taş Medrese’’ tırnak içerisine aldım, şimdi ise iki kelimeden oluşan bu cümleyi anlatayım. 12 Eylül 1980 darbesinde cezaevine düşen ülkücüler cezaevlerinin odaları veya koğuşlarının duvarlarının taşla yapılması nedeniyle bu taş yapıları cezaevi olarak görmeyip daha iyi öğrenme, yetişme, insan olma, daha iyi olmak üzere buraları okul olarak görüp, Taş Medrese ismini vermişlerdir.

Seçim döneminden geçiyoruz, Mahalli İdareler seçimi, her adayın seçimde vaatlerde bulunuyor, projelerini açıklıyor, siyasi olarak verebilecekleri hizmetleri halka anlatıyor. Hakları da.

Siyasilerin veya siyasi partilerin adaylarının vermiş olduğu bazı demeçler insan olarak, Türk olarak kanıma dokunuyor bunlardan birini de CHP nin Adana Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar seçim çalışmalarında açık açık bölücü bir söylemde bulundu. ‘’Taş Medresede yetişenler bizim kardeşimiz olamaz’’ sözlerini kullandı. Bu skandal açıklamanın ardından yayını kesin, bunu yayınlamayın uyarsın da bulundu.

Gerçek amaçlarını yansıtan bu sözleri veya benzerlerini sadece Zeydan Karalar söylemiyor partisi ve işbirliği veya ittifak içinde olduğu DEM partiler fütursuzca söylüyor DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlu: Seçimleri Kürdistan da, Türkiye de kazanmak istiyoruz. Bu bir örnek, bölücülük ve ayrıştırmaya yönelik sözlerini rahat rahat söyleyebiliyorlar.

Bu bölücü ve ayrıştırıcı, kin, nefret sözlerini ben içime sindiremiyorum sindirmem de mümkün değil. TV ler de bazı açıkoturum, tartışma programlarını ben gibi sizlerde izliyorsunuzdur. PKK Terör Örgütünün siyasi uzantısı olan DEM Partisinin seçmenine ihtiyacı olan birçok aday; DEM yasal bir parti işbirliği, ittifak yapmamızda sakınca yok, olması gerekir diyerek bu partinin PKK Terör Örgütü ile olan bağlarını legalleştirmekteler.       

Belediye seçimlerini kazanınca tek görevleri bulunduğu yerdeki halkına hizmet etmek olan adaylardan bazıları, hizmeti önceliklerinden çıkarmış seçimi kazanabilmek için bölücülüğe hizmet etmekteler. Seçimi kazanmak için, ülkeyi bölmeye çalışanlarla yol yürümekte bir sakınca görmüyorlar.

Diyeceksiniz biliyorum kardeşim her seçim bir beka meselesi mi? evet bir beka meselesi. Kent Uzlaşısı CHP/DEM İstanbul Esenyurt  adayı Ahmet Özer bir röportajın da ‘’Esenyurt’ un il olup olmaması genel idarenin vereceği bir karar. Tabi Esenyurt halkıda da böyle bir talepte bulunabilir’’ diyor. Bunu biraz açayım halkoyuna giderek Esenyurt’ un İstanbul dan ayrılarak Kürt bölgesi oluşturmak isteğini açık açık dile getirmektir. Demek ki her seçim bizler için bir beka.

31 Mart seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için sağlıklı sıhhatli geçmesi dileklerimle.

İhsan BİÇKİN

26.03.2024